Lagbanner
Vale Park, 2021-03-09 20:00

Port Vale - Oldham

Inför Port Vale - Oldham Athletic

Vale tar i den 35:e omgången emot Oldham Athletic som i söndags sparkade sin huvudtränare Harry Kewell. Till skillnad från Vale verkar det som om Oldham var bättre förberedda för att sparka sin tränare då Keith Curle presenterades som deras nye huvudtränare redan dagen efter. Nu återstår det att se om Curle kan lyckas lyfta sitt lag direkt efter att ha tagit över, något som Vales Darrell Clarke misslyckades med.

Helgens match borta mot Cheltenham är något man som Valesupporter vill glömma snabbt. Istället blickar vi framåt mot den oerhört viktiga hemmamatchen mot Oldham ikväll. Motståndet befinner sig på 16:e plats i tabellen och har för tillfället en sviktande formkurva med endast en seger på de senaste sex matcherna. När det kommer till Vale så gjorde de mål förra matchen, något de misslyckats med under de tre föregående. En av målskyttarna var Will Swan och vi får hoppas att det gav honom självförtroendet som krävs för att gå ut och göra ytterligare ett ikväll.

Oldham Athletic
Som nämnt ovan har Oldham endast lyckats vinna en av sina sex senaste matcher. Segern kom mot Carlisle den 27 februari och laget har efter det förlorat mot Bolton och spelade senast oavgjort mot Southend. Oldham har inga nya skador att tala om men på grund av att det kommer att finnas en ny tränare vid sidlinjen kan vi ändå förvänta oss en lite annorlunda startelva från the Latics. Anfallaren Danny Rowe lämnade i januari för seriekonkurrenten Bradford City, efter att ha gjort sex mål och fyra assist för klubben under den första halvan av säsongen. Utöver Rowe är den målfarligaste spelaren Conor McAleny som med sina 12 baljor ligger på en delad åttonde plats i skytteligan. Utöver honom kommer Vale behöva handskas med mittfältaren Dylan Bahamboula, som ligger bakom det mesta offensivt för Oldham. Bahamboula är nog den viktigaste spelaren för Oldham och det faktum att han inte lämnade klubben i januari förvånade mig.

Port Vale
Inga nya skador för Vale mot Cheltenham men å andra sidan är det oklart om några av de som varit skadade kommer tillbaka. Laget hade verkligen mått bra av att få in en David Worrall på kanten eller en James Gibbons på högerback, men det verkar som om den sistnämnda kanske inte spelar mer i år. En spelare som har sett bra ut när han har givits chansen är Scott Burgess, men trots att han i mina ögon har sett bättre och piggare ut än flera av alternativen som använts har Clarke valt att inte använda honom de senaste två matcherna.

När det kommer till anfallet har Clarke lite att fundera på. Swan gjorde mål senast och han har helt ärligt sett bättre ut än de andra anfallare som finns i truppen, då de inte på något sätt visat att de borde vara professionella fotbollsspelare. Enligt min mening bör alltså Will Swan starta. Men sen blir det klurigt eftersom jag helst ser laget spela i en 4-3-3-uppställning, men inte tycker att Rodney borde spela på kanten. Hans styrkor lämpar sig bäst för att spela som anfallare och hålla sig i mitten av planen. Om Worrall kan medverka ska han spela på en kant men jag vill inte ha Swan på den andra, därför måste man nog enligt mig spela 4-4-2, eller möjligtvis 5-3-2, för att kunna spela med två anfallare. Problemet med att spela 5-3-2 är att varken Montano eller Gibbons är tillgängliga vilket gör att det finns en avsaknad av kapabla ytterbackar. Med allt detta i åtanke hade jag ställt upp laget på följande sätt:
Brown
Crookes, Legge, Smith, Mills
Worrall, Conlon, Burgess, Hurst
Rodney, Swan

Edvin Borg2021-03-09 11:26:20

Fler artiklar om Port Vale