Lagbanner
Inför säsongsstarten på Port Vale

Inför säsongsstarten på Port Vale

Försäsongsträningen håller nu på att bli klar och den sista träningsmatchen inför säsongstarten den 8 augusti är nu avklarad. Nu väntar alla Port Vale supportar vad denna säsong har i antågande och vad innebär det för klubben att den gamla idolen och skyttekungen Tom Pope har lämnat klubben. Bra resultat i träningsmatcherna gör dock att fansen ser framemot säsongsstarten.

Skyttekungen Tom Popes vara eller icke vara i klubben var en följetong under våren, men till slut bestämde att han sig för att lämna klubben och skrev på ett 3-årskontrakt med Bury FC. Han blev erbjuden ett försämrat kontrakt på £ 3.000 i veckan och blev erbjuden £ 5.000 i veckan hos Bury. Han är 29 år och såg det som en sista chans att tjäna lite pengar på fotbollen. Han var skadad en hel del förra säsongen så förhoppningsvis kommer laget att klara sig bra utan honom iallafall, men han kommer för alltid att finnas kvar i fansens hjärtan. Vi önskar honom lycka till i fortsättningen !

Att Tom Pope har lämnat klubben har inneburit att en stor lönekostand har lämnat klubben och att managern Robert Page har haft möjlighet att skaffa lite nya spelare till klubben. Det är också första gången som Page leder klubben från säsongstarten och han har möjlighet att bygga sitt eget lag. Vi har tidigare skrivit lite om nyförvärven.

Försäsongsmatcherna ger också anledning till optimism och har bjudit på en del hel bra resultat. 7 träningsmatcher har givit 4 segrar, 1oavgjord och 2 förluster. Nu är ju inte resultaten som är det viktigaste utan att spela ihop laget inför den kommande säsongen. Att spela 2-2 mot Lag Liga laget Getafe från Spanien var med mersmak och en uddamåls förlust mot Bolton Wanderes var också med mersmak så det finns all anledning till optimism inför den kommande säsongen.

I Sverige klagar spelarna på en lång och tråkig försäsong, men i England träffas man först i början av juli inför den nya säsongen. Kanske något för Sverige att ta efter också med bara en månads försäsongs träning !?  

Säsongen startar med ett lokalderby mot den arga rivalen Crewe Alexandra på borta på Gresty Road. Det är dags för säsongsstarten. When Saturday comes !

Tomas Silfver2015-08-02 11:00:00
Author

Fler artiklar om Port Vale