Lagbanner
Oktober månads resultat
Port Vale spelade 1-1 hemma mot Charlton på Vale Park i oktober.

Oktober månads resultat

Oktober månad är väl ingen månad att minnas som Port Vale supporter. 5 poäng på 6 matcher är inte så mycket att hurra för och den fina säsongsinledningen har kommit av sig. Motståndarna har nu lärt sig hur The Valiants spelar och laget har väldigt beroende av att mittfältsmaestron Anthony Grant spelar. Han har ibland saknats mycket vilket märkts.

Oktober månad började med årets första förlust på hemmaplan mot bottenlaget Coventry som inte hade rosat marknaden så här i början på säsongen. Coventry vann med matchens enda mål där Port Vale inte lyckades skapa speciellt mycket framåt.

Några dagar senare blev det även förlust mot League Two laget  Mansfield i den mycket hårt kritiserade Checkatrade Trophy (tidigare Football League Trophy) med 0-1. Bara 1.025 personer hade tagit sig besväret att ta sig till Vale Park denna tisdagskväll där Premier League och The Championship lagens ungdomslag numera kan delta. Dessa klubbar har tillsammans betalat ett antal miljoner till tävlingen, men detta har inte slagit väl ut bland supportrarna till lagen i League 1 och 2.

Det följdes dock upp av årets första vinstpå bortaplan med 1-0 inför TV-kamerorna mot MK Dons. Laget hade fått möjlighet att övernatta i Milton Keynes vilket verkar ha gjort susen då spelarna kom utvilade och spelade piggt redan från starten av matchen.

Storlaget Sheffield United stod sedan för motståndet och Port Vale förlorade med 0-4 på bortaplan och där var det inte så mycket att snacka om vilket lag som var bäst.

Det följdes av två oavgjorda hemmamatcher mot Charlton respektive Oxford och månaden avslutade med en förlust mot forna storlaget Bolton med 1-3 inför 13.937 åskådare.

Det finns supportrar som gillar att klaga och tycker mer om halvtomma glas än halvfulla glas. Jag tycker dock att säsongen har gått över förväntan och man ligger bara 2 poäng från en playoff plats. Det är naturligtvis oroande att mycket av målgörandet har gjorts av lånet Alex Jones från Birmingham och man skulle vilja att det finns fler som står för målen. Det gäller nu att förlänga hans lånekontrakt som går ut vid årsskiftet.

Jag ser dock framtiden an med god optimism inför den restarande säsongen.  Kan man hålla sig play off strecket under resten av säsongen för att vinna några matcher så blir det playoff. Oroande är dock att inte fler personer tar sig Vale Park för att se matcherna där snittet har legat kring 5.000 personer.   

Tomas Silfver2016-11-09 13:24:20
Author

Fler artiklar om Port Vale