QPR värvar två försvarsspelare

QPR värvar två försvarsspelare

Inför träningsmatchen i fredags presenterades två nyförvärv som också fick spela varsin halvlek. Tidigare under dagen hade det läckt ut bilder på Liam Morrison och Hevertton Santos från träningsanläggningen i Girona där R’s har sitt försäsongsläger och en dryg timme innan träningsmatchen mot Santa Coloma blev övergångarna officiella.


Liam Morrison är mittback, 21 år, och född i Saltcoats uppe på västkusten i Skottland. Han hann spela både för Rangers och Celtic innan han som 16-åring blev värvad till Bayern Munchen. Han står noterad för 34 matcher för B-laget som spelar i Regionalliga Bayern, fjärdedivisionen i Tyskland. Förra säsongen var han utlånad till Wigan där han spelade 35 matcher och nu tar han alltså ett kliv till och går till QPR. Morrison har spelat för Skottland på alla nivåer från U16 till U21 där han också är lagkapten

Till officiella hemsida säger han: “League One är en krävande liga med fysiskt spel och många matcher, precis som i Championship. Jag vet att Championship är en nivå till men jag känner att jag kan ta det steget. Jag är bekväm med bollen och gillar att spela bollen från backlinjen och jag har bra ledaregenskaper som jag hoppas ska hjälpa klubben. Jag gillar hur QPR vill spela så att ta det här klivet var en no-brainer”

Hevertton Santos är 23 år, högerback, och född i Sao Mateus uppe på Brasiliens östkust. Familjen flyttade tidigt till Portugal där han började spela i ungdomslaget CIF i Lissabon innan han som 10-åring gick till Sporting. 2019 skrev han kontrakt med Sporting, spelade totalt 34 matcher med B-laget och han var med på A-lagets försäsongsläger 2022 innan han blev värvad av Estrela da Amadora i andraligan. Estrela tog klivet upp till högstaligan där Santos spelade 29 matcher förra säsongen. Till officiella hemsidan säger han: “Förra säsongen var speciell. Att få spela på de stora arenorna i Portugal mot Sporting, Benfica och Porto var en upplevelse. Livet handlar om att ta vara på tillfällena och det här är en stor möjlighet för mig. Jag har alltid drömt om att få spela i England för jag älskar hur man ser på fotboll och hur man spelar fotboll här. Jämför man med andra länder är det nästan en annan idrott. Jag gillar att följa med i anfall, stå för assist eller mål, att vara kreativ. Jag har bra fart och i defensiven är jag stark i dueller och en-mot-en. Jag gillar båda sidor av spelet. i den moderna fotbollen måste du vara komplett och mitt mål är att bli en komplett spelare”

Båda två är som sagt med och kör för fullt på lägret i Spanien och det är aldrig fel med mer konkurrens om platserna i laget. Välkomna in i klubben!

 

Jörgen Tjärnström2024-07-07 15:12:00
Author

Fler artiklar om QPR