Bramall Lane, 2021-02-28 20:15

Sheffield U - Liverpool
0 - 2

Sheffield United - Liverpool 0-2: Bekväm seger i Sheffield

Det tog ett par försök men i den 48:e matchminuten fick Liverpool via Curtis Jones äntligen hål på en för kvällen storspelande Aaron Ramsdale. Slutresulatet skrevs till slut till 2-0 i en trepoängare som innebär att Reds knappar in på topp fyra-konkurrenterna.

Torsk West Ham, torsk Leicester och kryss mellan Chelsea och Manchester United. Samtliga lag (bortsett överlägsna Manchester City som dessutom hjälpte till att städa av Hammers) ovanför Liverpool i tabellen hade tappat poäng inför de rödas söndagkvällsmöte med Chris Wilders superjumbo Sheffield United.

Läge att knappa in, alltså. Och det var som väntat gästerna som styrde matchbilden och kom till de flesta chanserna. Trent Alexander-Arnold var planens bäste spelare i den första halvleken i vilken han hade bud på både en och två assist. Han var ytterst nära att frispela Salah först, för att bara minuter senare hitta in i straffområdet med en boll till en framstormande Curtis Jones som nekades av hemmaslipsen Aaron Ramsdale. “Nekad av Aaron Ramsdale” skulle för övrigt bli en välanvänd fras under matchens första fyrtiofem minuter. Engelsmannen spikade igen totalt och höll enkom sitt Blades kvar i matchen.

Liverpool visade upp ett bra anfallsspel, med högt bolltempo och med flera fina kombinationer. Utdelningen kom dock först efter paus då Alexander-Arnold jagade upp en boll nere vid kortlinjen och lyckades få in den till Jones vars distinkta avslut intill den bortre stolpen lyckades överlista även Ramsdale.

Dryga kvarten senare var det Bobby Firmino-show när brassen, med hjälp av väggande Curtis Jones och Sadio Mané, vandrade igenom ett tröttkört Blades-försvar och utökade ledningen via en styrning på en rödvit.

2-0 blev också slutresultatet mot ett håglöst Sheffield United som aldrig orkade mobilisera till en reduceringspush. Liverpool hade chansen att knappa in på sina konkurrenter om Champions League-platserna och tog den. Nu har man endast en poäng upp till femman Chelsea (som man också möter på torsdag) och ytterligare en till West Ham som i skrivande stund har hand om den så åtråvärda fjärdeplatsen.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-02-28 22:55:00