Viktigaste veckan klubben haft på länge

Viktigaste veckan klubben haft på länge

Vecka 10 kommer garanterat vara en vecka som man kommer se tillbaka på, i åratal. För denna vecka med de matcher som spelas från och med torsdag, kommer mäta var klubben egentligen är.

Senast jag var så här spänd inför en vecka med matcher för Aston Villa var playoff veckan mot West Brom 2019. Nu fem år senare så är det en Champions League-plats och en europeisk titel som står på spel, samtidigt.  

Tror garanterat att denna vecka, vecka 10 2024 är något man kommer kolla tillbaka på oavsett resultat. Dessa matcher som kommer spelas, Ajax, Tottenham och Ajax igen, kommer verkligen att visa var klubben står. Blir det avancemang i Conference League och en vinst i en match som kan ses som en sex poängare så blir det historikt. Ett glapp ner till en femteplats som man bara kunnat drömma om i början av säsongen.

Att Villa ska spela mot Ajax samtidigt som de slåss om en Champions League-plats, hade man aldrig tänkt på skolgården när kompisarna som supportar på Chelsea och Manchester United retade en, för att Aston Villa spelade i The Championship. 

Nu är det andra tider, nu tittar jag ner på dem istället. Men som sagt mycket står på spel och jag har aldrig varit så spänd och tänkt att en match varit så viktig som den är nu. Om Villa klarar detta så får Åslund och Niva slänga sitt Chelsea och United snack och prata om de riktiga lagen istället.  
 

Oskar Almsvikoalmswik@gmail.comOskarAlmswik2024-03-05 11:43:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa