Brian Span klar för Djurgården
Amerikanen Brian Span blev idag klar för Djurgården.

Brian Span klar för Djurgården

Idag gjorde Djurgården klart med amerikanen Brian Span. En fysiskt stark 19-åring med bra skott som närmast kommer från collegefotboll i Virginia.

Under eftermiddagen lades det upp ett klipp på DIFTV med den numera sedvanliga intervjun i studion vid Stadion. Där presenterades ett nyförvärv till nästa säsong. Amerikanen Brian Span som i somras provtränade med Örebro och tyska Hoffenheim skrev idag på ett kontrakt som sträcker sig till årskiftet 2013/14. 19-åringen kommer närmast från University of Virginia.

Passar som högerytter
Enligt han själv passar han bäst som ytter på högerkanten och kommer passa väl in i Djurgårdens sätt att spela fotboll. Att Magnus Pehrsson är ny tränare är också till fördel när han valde ny klubbadress.

- Tror jag kommer kunna utvecklas här  och bli en bättre fotbollsspelare vilket är det viktigaste säger Brian Span till DIFTV.

Snön är inget problem
Brian landade i Sverige och Stockholm i slutet av förra veckan tillsammans med sin bror och har sedan dess kunnat bekanta sig med huvudstaden och klubben. Decembervädret som skrämt bort många sydamerikaner under åren är ingen problem för Brian som kan dra parareller till sin hemstad.

- Det är inte så farligt. Även i New York är det rätt snöigt just nu säger Span till DIFTV.

Magnus Pehrsson ser honom som en "nia" och tror hans fysiska egenskaper kommer hjälpa Djurgården kommande säsong.

– Det är en spännande spelare som vi har följt i nästan ett år nu. Han är ung och har stor potential, säger Djurgårdens manager till DIF.se.

Namn: Brian Span
Smeknamn: "Cobi" (Efter Cobi Jones)
Ålder: 19 år
Längd: 187 cm
Position: Forward
Kommer från: Somers, New York.
Senaste klubb: University of Virginia

Gustaf NilssonGustaf.F.nilsson@gmail.com@guragel2011-12-20 17:42:37
Author

Fler artiklar om Djurgården