Kenneth Höie klar för Djurgården

Kenneth Höie klar för Djurgården

Den norske målvakten Kenneth Höie har skrivit på ett två och halvt år långt kontrakt med Djurgården. 32-åringen är spelklar från och med 1 augusti.

Han har ryktas vara på väg till Djurgården sedan EM-uppehållet startade och sedan det blev klart att Kenneth Höie inte skulle fortsätta i Elfsborg. I dag blev det officiellt. Höie har skrivit på två och ett halv år långt kontrakt med Djurgården och är spelklar från 1 augusti.

Den 32-årige målvakten har haft en succévår med serieledarna Elfsborg där han, framför ett bra försvar ska tilläggas, endast släppt in sju mål på elva matcher. Detta ger honom bäst räddningsprocent i Allsvenskan. Men kontraktet med Elfsborg var endast fem månader kort vilket betyder att han går som bosman (gratis) till Djurgården.
- Jag hade bara ett femmånaderskontrakt med Elfsborg så det här känns mycket bättre. Jag är 32 år och målvakter brukar hålla lite längre än utespelare så förhoppningsvis har jag många år kvar. Jag är oerhört glad över att få komma till Djurgården, säger målvakten till Djurgårdens hemsida.

Manager Magnus Pehrsson berättar att han inte är nöjd med sina målvakters prestation i Allsvenskan. Dessutom tillägger han att han Höie har en egenskap som Djurgårdens målvakter saknat - fotarbetet.
- Under vårsäsongen har vi inte haft tillräckligt bra prestationer på målvaktssidan och därför vill vi förbättra oss. Vi har följt Kenneth Höie noggrant under våren där han började alldeles för bra i premiärmatchen mot oss. Det är en komplett målvakt som utstrålar säkerhet och styr sin backlinje. Han är väldigt placeringssäker och med allsvenska mått mätt extremt bra med fötterna.

Denna värvning talar för att antingen Kasper Jensen eller Tommi Vaiho säljs eller lånas ut från och med augusti månad. Men ännu är inget klart med dessa målvakter.

Vi hälsar Kenneth Höie välkommen till Stockholms stolthet!

Björn Johnsonbjorn.johnson@svenskafans.com@JohnsonBjorn2012-06-25 16:14:39
Author

Fler artiklar om Djurgården