Silly Season 2013 - Berisha-gate inte uppklarad - Mendes lånas ut

Silly Season 2013 - Berisha-gate inte uppklarad - Mendes lånas ut

Röda Bröder ämnar i vanlig ordning att samla ihop Silly Season-rykten och spekulationer från diverse håll i en överskådlig artikel, allt för att hålla er uppdaterade kring vad som sker kring Smålands Stolthet inför den allsvenska hösten 2013.

Klara in

Björnar Holmvik, försvarare, Sandnes Ulf

Kalmar FF har gjort klart med den 28-årige norska vänsterbacken Björnar Holmvik som närmast kommer från sydnorska Tippeligaklubben Sandnes Ulf. Holmvik agerar naturlig ersättare till landsmannen Jörgen Skjelvik som tidigare i sommar lämnade för Rosenborg. Holmvik beskrivs av klubbchef Svante Samuelsson som "en ganska spelskicklig vänsterfotad ytterback". Holmvik har bl.a. tidigare spelat i Brann där han tränats av KFF:s nuvarande andratränare Patrik Hansson. Holmviks kontrakt med Kalmar FF sträcker sig över ett år.


Filip Sachpekidis, mittfältare, tipselit

Filip Sachpekidis, nyligen fyllda 16 år, har med start 1 juli fått en plats i KFF:s a trupp. Ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2016 har skrivits och den talangfulle, målmedvetne mittfältaren har redan hunnit bli uttagen i ett par preliminära matchtrupper under säsongen.

Klara ut

Daniel Mendes, anfallare - GAIS (lån säsongen ut)

Den rutinerade anfallaren Daniel Mendes har efter sin skadefyllda vår inte lyckas ta någon plats i Kalmar FF anno 2013. Han har tidigare under sommaren uttryckt att han skulle vara intresserad av en utlåning om en lämplig möjlighet dök upp. Idag tillkännagjordes att den 32-årige måltjuven, som numera är svensk medborgare, lånas ut till Superettaklubben GAIS under resten av säsongen. Förhoppningsvis kan Mendes få mer speltid hos makrillarna, just nu på fjärde plats i serien med klart häng på topptrion.


Nanne Bergstrand, tränare - förlänger inte kontraktet (lämnar efter säsongen)
 
Se separat artikel.

Jörgen Skjelvik, försvarare, Rosenborg

Skjelvik kom på fri transfer inför fjolårssäsongen, skolades om till vänsterback och imponerade direkt. 21 år gammal axlade han den nya rollen på ett finfint sätt och tillhörde kanske de allra bästa vänsterbackarna i serien. Årets säsong har hittills blivit spolierad av flera lårskador, men ändå har den norska storklubben Rosenborg visat intresse och lagt ett bud som KFF accepterat. I Skjelviks kontrakt finns enligt klubbchef Svante Samuelsson en utköpsklausul; om en klubb erbjuder en viss summa så ska KFF vara villiga att sälja. Så har nu skett och endast den obligatoriska läkarundersökningen återstår innan Skjelvik kan skriva på för Rosenborg.

Rykten/spekulationer in

David Elm, anfallare - IF Elfsborg

Ryktena om att storebror Elm ska återvända till KFF blir allt ihärdigare, och Elm har själv uttalat sig i lokal västgötsk media om att han är missnöjd med bristen på speltid i Borås. Elfsborg å sin sida tycks vara bestämda kring att man vill ha anfallaren kvar, med tanke på det täta spelschemat med Champions League-kvalspel etc. Klart är i alla fall är Kalmar FF är mycket intresserade av att få hem David Elm till klubben igen. Det återstår att se om det är en affär som är möjlig att ro i hamn redan i sommar.

Patrik Ingelsten, anfallare – Viking Stavanger

Patrik Ingelsten lämnade KFF efter guldsäsongen 2009 och har sedan dess haft långvariga skadebekymmer. I år är han emellertid tillbaka på allvar och under säsongen har han gjort fyra mål på tolv matcher i sin norska klubb Viking. Hans kontrakt går ut efter säsongen och i intervjuer har han själv sagt att han skulle vara intresserad om KFF visade intresse.

Mirza Selimovic, målvakt – Kristianstads FF

Etrit Berisha är på väg bort och Zlatan Azinovic är långtidsskadad. 22-årige Selimovic från Kristianstad i division 2 har tidigare kopplats ihop med KFF och nu görs kopplingarna igen.

Cesar Santín, anfallare – FC Köpenhamn

Brassen har sagt att han vill till Spanien och en återkomst känns ärligt talat inte speciellt aktuell längre. Men på den här listan är han ändå med. Naturligtvis.

Thomas Andersson Borstam, sportchef – klubblös

Kalmar FF har deklarerat att man letar efter en sportchef som kan avlösa Svante Samuelsson i dennes uppgifter, och Thomas Andersson Borstam som tvingades lämna Mjällby nyligen har ryktats vara föremål för intresse. Detta har dock förnekats av såväl Samuelsson som ordförande Anders Nyblom.

Rykten/spekulationer ut

Etrit Berisha, målvakt - Chievo, Monaco, Lazio, Fiorentina, Bologna, Fulham, Watford, Hamburg

30/7 - Under dagen tillkännagjorde den italienska Serie A-klubben Chievo Verona att man hade gjort klart med Etrit Berisha och att han skulle ansluta till klubben 1 januari. Detta förnekades emellertid av såväl Kalmar FF som Berisha själv och nyheten är numera borttagen från Chievos sajt. Berisha-gate fortsätter alltså, var och när och hur han ska ge sig av står skrivet i... ja, i alla fall står det inte skrivet på något officiellt papper.

Målvakten Etrit Berisha är sommaren transfersnackis i Kalmar. Han har tilldragit sig intresse från flera klubbar och han har nu förklarat att han ämnar spela ut sitt kontrakt för att sedan lämna Kalmar FF efter säsongen. Om KFF vill ha något betalt för sin målvakt så bör man däremot sälja redan nu, och Svante Samuelsson har inte förnekat att man håller den dörren öppen. Fulham har varit en av klubbarna det pratats mest om men i dagarna förkunnade Berisha att han inte kommer att välja Londonklubben som sin nästa destination.

Patrik Hansson, andretränare – Brann

Hansson, som bara varit i Kalmar i ett halvår, har deklarerat att han av familjerelaterade skäl vill flytta tillbaka till Norge och Bergen. Med största sannolikhet blir det därmed naturligtvis så.

Paulus Arajuuri, försvarare - Lech Poznan, Standard Liège, Heerenveen

I våras pratades det mycket om Arajuuri, och känslan var att en sommarövergång kunde ligga nära. Sedan blev mittbacken skadad och nu blir han troligen kvar i KFF säsongen ut. Den klubben som tycktes vara mest aktuell i våras var polska Lech Poznan. Belgiska Standard Liège samt holländska Heerenveen har tidigare förknippats med Arajuuri.

Erik Israelsson, mittfältare - ?
 
Erik Israelsson är ju skadad, så särskilt mycket snack är där inte direkt i nuläget. Klart är i alla fall att Eriks kontrakt går ut efter säsongen och att ganska mycket tyder på att han inte kommer att förlänga det. En brasklapp ska nog ändå kastas in för att Israelsson kan komma att ta sig en ny funderare i och med tränarbytet.

Emin Nouri, försvarare - ?
 
Nouris kontrakt går ut efter säsongen, och lämpligt nog har han gjort en alldeles finfin första halva av säsongen. Högvilt på marknaden är han knappast, men möjligen kan han ha höjt sitt attraktionsvärde något? För ett par år sedan ryktades det om att turkiska klubbar var intresserade. Kalmar FF är sannolikt intresserade av att förlänga också.

Nenad Djordjevic, försvarare - ?

Djordjevic har ännu inte spelat en allsvensk minut i år, och är knappast helt nöjd med det. Särskilt mycket snack har det ändå inte varit kring en eventuell flytt, och förmodligen är Djordjevic ganska nöjd med att bo nära familjen.

Avskrivna rykten in

-

Avskrivna rykten ut

-

Truppen 2013 - kontraktslängd

1. Zlatan Azinovic - 2013
32. Lucas Hägg Johansson - ?
77. Lars Cramer - 2016
99. Etrit Berisha - 2013
-
2. Markus Thorbjörnsson - 2015
6. Paulus Arajuuri - 2013
7. Mats Solheim - sommaren 2015
13. Emin Nouri - 2013
30. Ludvig Öhman - 2013
35. Rasmus Sjöstedt - 2014
80. Nenad Djordjevic - 2015

?. Björnar Holmvik - sommaren 2014
-
4. Erik Israelsson - 2013
8. Henrik Rydström - 2013
10. Tobias Eriksson - 2015
11. Jonathan Ring - 2016
18. Anton Agebjörn - ?
18. Johan Bertilsson - sommaren 2014 (utlånad till Degerfors IF säsongen ut)
20. Archford Gutu - 2015
21. Ismael Silva Lima - 2017

22. Melker Hallberg - 2016
24. Filip Sachpekidis - 2016
29. Romario Pereira Sipiao - 2016
34. Måns Söderqvist - 2014
-
9. Sebastian Andersson - 2015
17. Daniel Mendes - 2015 (utlånad till GAIS säsongen ut)
19. Jonathan McDonald - 2014
27. Papa Diouf - 2015

Spetsgruppen

18. Erik Hoang - 2013 (utlånad till Oskarshamns AIK säsongen ut)
24. Mathias Jung - ? (utlånad till Oskarshamns AIK säsongen ut)
30. Mattias Pavic - ?

Röda Brödergabrielbobeck@gmail.com2013-07-30 21:30:00
Author

Fler artiklar om Kalmar FF