-
-

Bajen-Falkenberg 1-1: Oavgjort och underkänt

Bajen gjorde under onsdagen ännu en underkänd insats och fick bara 1-1 hemma mot Falkenberg efter att Anton Wede gett gästerna ledningen redan i den tionde minuten innan Alexander Kacaniklic kvitterade för Bajen i den andra halvleken.

Nej det vill sig inte den här säsongen för vårt kära Hammarby. Inget ont om Falkenberg men att Bajen behöver drygt 70 minuter på sig för att få ett första avslut på mål mot Falkenberg är både underkänt och pinsamt. Vad händer Bajen!?

Senast mot Helsingborg gav David Ousted bort ledningsmålet och ikväll var det nya tveksamheter från Bajenhåll som ledde till att Anton Wede i Falkenberg gjorde 1-0 för bortalaget. Det var en rörig situation som faktiskt började med att David Fällman vann en nickduell mot Christoffer Carlsson. I situationen efter misslyckades Junior att rensa då han sparkade hål i luften. Istället lyckades Karl Söderström frispela Christoffer Carlsson som hade löpt i djupled med en joggande Fällman efter sig. Carlsson avslutade ganska löst men ändå tillräckligt hårt för att det skulle vålla problem för Blazevic och att Wede kunde ta hand om returen och slå in bollen i öppet mål med ett gäng stillastående Bajenspelare runt sig.

Efter målet sade jag till min granne att ”nu kanske de vaknar” men så fel jag hade. Det var som så många gånger tidigare alldeles för långsamt och fantasilöst när Bajen anföll och knappt en passning satt där den skulle. Inte blev det bättre av att Tim Söderström spelade halvskadad till att han blev utbytt i matchminut 57 vilket är oroande inför söndagens derby.

Efter drygt 70 minuter frispelade Alexander Kacaniklic Gustav Ludwigson som kom helt ren med gästernas inbytte målvakt Johan Brattberg. Brattberg vann den duellen och vi var nog många Bajare som tänkte att det där var den chansen vi skulle få.

Strax därefter skulle dock kvitteringen komma när Kacaniklic spelade in till Ludwigson som med försvarare i ryggen släppte bollen tillbaka till Kacaniklic. Kacaniklic avslutade och via något ben styrdes bollen in via stolpen. Dessvärre för Bajen skadade sig även Kacaniklic en stund senare och Bajen fick avsluta matchen med 10 man och kom inte närmre de tre poängen.

Bajen gör alltså återigen en slätstruken insats och kommer behöva göra många saker mycket bättre i derbyt mot de blårandiga. Idag är det svårt att hitta något positivt men jag vill ändå plussa för kapten Jeppe Andersen som gör ett hästjobb över hela planen, Ludwigson som återigen ligger bakom ett Bajenmål och inhopparna Alexander Kacaniklic och Aron Johannsson som bidrar med en helt annan kvalitet än sina lagkamrater.