Inför Örebro away

Inför Örebro away

Med en veckas träning och två matcher i benen efter den galna avslutningen på sommarens sillydora åker Bajen till Närke för match mot ligatian Örebro SK. Skvallrade veckans Svenska cupenmatch mot Akropolis om hur Michelsen tänkt sig formera laget under hösten? Säkert är i alla fall att Pa Dibba är tillbaka i truppen efter sin avstängning då Hammarby fått i genom sin överklagan hos förbundet.

Johan Wiland vaktar kassen såklart.

I backinjen flyttades Marcus Degerlund ut på vänsterkanten till förmån för Björn Paulsen. Det är förra veckans cupmatch vi snackar då. Björn som inte riktigt hittade hem som mittback under träningsmatcherna i vintras verkar få nytt förtroende där tillsammans med sin danske klippa Mads Fenger. Att omgivningen har betydelse för spelare har vi sett förr. Degerlund som hade det tungt ute på vänstern byttes ut mot Solheim i paus.

Birkir-Paulsen-Fenger-Solheim. Där har vi nog försvarslinjen som i en liten snusdosa. Synd för Degerlund kan man tycka. Han gjorde det bra som mittback under våren. Han skulle må bra av mer speltid men att Paulsen ska vara med i startelvan är solklart. När man nu har andra spelartyper att tillgå ser det här ut som en bra lösning. Ett mer spelande Bajen är att vänta. Långa bollar på Björn var nog mer ett sätt att baka efter ingredienser för coach Michelsen under våren. 

Sifferkombinationer i uppställningen kan man tänka mycket kring. Vi kör för enkelhetens skull ett 4-4-2 här som förhandsspekulation. Kapten Smarason tror jag får fortsatt förtroende på högerkanten medan Jiloan Hamad tar hand om den andra flanken. Centralt domderar förslagsvis Junior tillsammans med Jeppe Andersen medan Tankovic och Sander står för spetsen. Ser bra ut på pappret. Jävligt bra till och med. Sedan gäller det bara att lira matchen också. Kennedy och Romulo är ej med i truppen på grund av skador.

-Ska du se nya fräscha Bajen på mån? 
Ett skämtsamt citat hört i vimlet runt Midnattsloppet i lördags. Dock med lite allvar i botten. Det blåser nya vindar runt Hammarbys lag efter de sena rekryteringarna i spelartruppen. Att det finns kvalité i både Tankovic och Svendsen har vi redan kunnat förutse. Jeppe och Rebin Asaad också för den delen. Krusnell får ursäkta men det är främst dessa fyra som fått rubriker. Oscar får smyga i vassen ett tag till.

Många Bajare förväntas som vanligt dyka upp på Behrn arena. Förutom de vanliga bussarna kommer såväl Sudra divizione som Supportrarnas matchprogram med varsin.

Möten med Örebro brukar bjuda på frejdiga matcher. Även om de inte alltid slutar så kul. Minns förra årets straffmiss av Kennedy i 94 min vid ställningen 2-3. En jobbig hemresa. Tur att den inte var så lång. En anekdot därifrån: Jag mötte  Söderst@dions och Supportrarnas matchprograms medarbetare Pernilla Olsson som första person när jag klev in i bussen efter den matchen. Det är lite begravningsstämning såklart, som det alltid är efter en sur torsk. Hon möter min blick och säger på fullt allvar:
-Helvete, Tommy. Vi åker ur i år. Jag känner det på mig.
Matchen spelades i maj...det är aldrig för tidigt att ta ut oron i förskott.



Kom igen nu, Bajen!!!
 

Tommy Fagerbergtompafager@hotmail.com2017-08-20 19:14:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK