Tele2 Arena, 2022-05-26 15:00

Hammarby - Malmö FF
3 - 4

"Jag vill se oss spela exakt som vi gjort hittills i år" - CUPSPECIAL med Bajenpanelen

"Jag vill se oss spela exakt som vi gjort hittills i år" - CUPSPECIAL med Bajenpanelen

En något mer nervös, men ändå självsäker, Bajenpanel spår utgången i Svenska cupenfinalen.


Hammarby är regerande cupmästare, serieledare, har gjort flest mål i serien och har hemmaplan. Malmö FF är nederlagstippat, skadeskjutet, ur form och har inte vunnit cupen på decennier. Finns det, faktiskt, en risk för underskattning?

Pernilla

Såklart att det kan finnas en risk för det, men jag tror att det här laget har starkare skallar än vi sett tidigare. Jag baserar det på Norrköpingsmatchen. Jag själv var redan då fokuserad på cupfinalen. Det var INTE Hammarbys spelare. Det bådar gott. Jag är övertygad om att de vill vinna och att de inte tänker underskatta.

Theo
Läget för det skånska representationslaget ser så klart inte bra ut men att underskatta dem tror jag absolut inte på. Vi såg senast i det allsvenska mötet hur det var två lag med väldigt stor respekt för varandra vilket jag tror vi även kommer kunna se nu på torsdag. För vår del är jag övertygad om att såväl spelare, ledare och supportrar ser på torsdagens match med största mått av allvar och tar sig an den på rätt sätt. Det känns även i år som att vi lyckats få en mentalitet hos spelarna att ta jobbet och närma sig matcher med rätt inställning.

Göran
 Det tror jag knappast att det gör då alla vet vad Malmö är kapabla till när de får ihop det. Däremot så är vi klara favoriter då vi är enormt starka hemma och haft relativt lätt för Malmö på hemmaplan. Skall vi vinna så krävs det att vi går in med ett stort fokus och har respekt för motståndarna samtidigt som vi inte är rädda för dem.

Mattias
Tror inte Hammarby kommer att underskatta just Malmö FF. Vilket annat lag som helst finns risken, men Malmö är för stor och rik klubb för att underskatta. Hammarby bör ha koll på läget och vilka det är vi står mot på torsdag.

Malmö har tre raka förluster sedan vi möttes sista. Kan de skylla allt på skadelistan eller är de inte lika bra i år?

Pernilla

Milos-effekten? Drygt svar, jag vet och det innehåller förstås spår av skadeglädje. Såklart att skadelistan är diger och att det är huvudorsaken till att det gått så pass dåligt för MFF. Men jag tror också att de, precis som skillnaden för oss nu, märks vad en tydlig och förankrad spelidé gör för skillnad.

Theo
De kan skylla en del på skadelistan så klart, vi kan enkelt föreställa oss om vi suttit i samma sits. Problemet för skåningarna är ju att de oavsett vad vi tycker om det är allsvenskans ekonomiskt starkaste förening med ett värde på sin trupp som vida överstiger någon annan konkurrent. Då är det självklart så att de måste kunna prestera bättre trots skador. Jag anser att de inte är lika bra i år på grund av den nye tränaren samt en dåligt sammansatt och åldersstigen trupp.

Göran
Tror faktiskt att en stor del kan skyllas på skadelistan, då alla vet att Malmö med Anders Christiansen är ett helt annat lag än utan. Tycker även att, den flyktade, Bonke Innocent saknas i Malmö med sin tuffa spelstil på mitten. Sämst har det dock sett ut i backlinjen där Malmö ofriviligt fått byta mittbackar många gånger.

Mattias
Går givetvis att diskutera länge vad förlusterna beror på. Men jag tror att skadorna tillsammans med kombinationen spelare + tränare inte är en match made in heaven. Kanske önsketänkande men tror att Milos inte kommer att lyckas i Malmö FF.


De gängse analysen efter lagens förra möte var att Bajen var lite fega och borde satsat för att vinna. Samtidigt finns allt att förlora i final. Full fart framåt eller en mer avvaktande matchplan, hur bör Bajen ta sig an på matchen på torsdag?

Pernilla

Vi ska spela vårt spel. Inte anpassa vår matchplan efter tänkt motstånd. Det är vår hemmaplan. Vårt fort. Självklart måste huvudena vara med. Kyla och precision. Det måste vara ett lagarbete där man jobbar för varandra, det måste vara fokuserat och noll ge-bort-bollar.

Theo
Jag vill se oss spela exakt som vi gjort hittills i år, det är uppenbarligen vägvinnande. En final skiljer sig givetvis men att börja mixtra med grundspel och annat tror jag inte på. Med tanke på mentalt överläge inför mötet så gäller det nog även att förlita sig på det egna spelet och inget annat.

Göran
Någon försiktig matchplan vill jag absolut inte se. Det brukar bara resultera i att vi spelare sämre. Istället skall vi fortsätta i den stil vi börjat i med ett kontrollerat passningsorienterat spel både offensivt och defensivt. Det finns ju en anledning till att vi leder Allsvenskan, så vi skall inte tumma på vår spelide en millimeter utan fortsätta att tröska på.

Mattias
Ser oss gärna gå mer framåt på torsdag. Jag tycker vi lyckats spela ihop oss ordentligt bara på de senaste matcherna. Sitter den höga pressen så kommer vi slippa oroa oss för Malmös anfall. Litar på Dovin och gänget i backlinjen löser nollan.

Besara fick vila, Ludwigsson lär vara tillbaka efter lättare skada, Selmani målade, Collander gjorde ett fint inhopp, Lahdo verkar spelat till sig en startplats och Williot är vår skyttekung. Hur bör vi ställa upp mot Malmö?

Pernilla

Besara vill jag ha på plan. Jag vill ha Kurtulus och Fenger som mittbackar. Jag vill ha Ludde, Williot och Astrit på planen också – under förutsättning att Ludwigson är frisk! Lahdo har gjort det bra, men han eller Collander får hoppa in. Rutin är viktigt från början.

Theo
Backlinjen vill jag inte se några förändringar i. Centralt ser jag gärna Besara tillbaka istället för Andersen och jag anser att Selmani och Ludwigsson bör starta tillsammans med Swedberg i offensiven. Lahdo ser bättre och bättre ut och genombrottsspelet han har kan givetvis vara användbart om matchbilden blir densamma som förra mötet men det bör tas allt eftersom. Vi skall inte glömma vilka som spelade förra finalen och hur sugen exempelvis Selmani lär vara att på nytt bidra till ett cupguld.

Göran
Jag tycker att vi nu skall gå tilbaks till den startelva vi haft nästan hela tiden med Selmani, Williot och Ludde på topp, Besara, Bojanic och Sadiku på mitten, JayZ, Fenger, Kurtulus och Sandberg i backlinjen samt Dovin i kassen. Vill dock se mer av Collander, Lahdo och Trawally men i denna match får de nöja sig med inhopp.

Mattias
Jättesvårt just nu hur vi bör ställa upp, men det är ett väldigt angenämt problem då många är i fin form. Säger ändå följande
Dovin
Sandberg, Kurtulus, Fenger, Jeahze
Besara, Sadiku, Bojanic
Lahdo, Ludwigsson, Swedberg

Till sist, hur slutar finalen?

Pernilla

Vi vinner med 3-1.

Theo
Vi vinner med 2-1 efter förlängning och 1-1 vid full tid.

Göran
Tror givetvis på seger som den optimistiska person jag är. Skall vi säga 3-1. När vi har vunnit vill jag höra ramsan - Vad Skall Milos Göra Nu?

Mattias
1-1 och 3-1 efter förlängning

Jack Holm2022-05-26 09:44:55
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!