-
-

Oddevold vände trenden - Vann känsloladdat derby
Båda lagen, och även Bohus Bataljon, visade sitt stöd för Robin Ganemyr

Oddevold vände trenden - Vann känsloladdat derby

Att ett derby är känsloladdat är egentligen inga konstigheter. Dock brukar känslorna mest bestå av rivalitet och annan hetta. Under måndagskvällen visade spelare och supportrar känslan av omsorg och gemenskap när man hyllade Robin Ganemyrs kamp innan matchen drog igång.

Första halvlek
Oddevold var det laget som började klart bäst och var det spelförande laget när Kamraterna fick inrikta sig på kontringsspel. Med spelare som Angelo Vega kan ett sådant spel bli farligt då han har förmågan att hitta fram till spelare under de flesta situationer som kan uppstå på en fotbollsplan. Så skedde även för IFK under inledningen och i takt med att Oddevold inte riktigt kunde vaska fram de riktigt heta chanserna blev man tvungen att förhålla sig till hotet av snabba omställningar. Även om IFK fick något mer andrum så var det Oddevold som hade överhanden och man hade det generellt enklare att ta sig runt på kanterna än vad man haft i tidigare omgångar. Allt eftersom halvleken fortgick så kom också chanserna och detta för båda lagen som vaskade fram ramträffar. Oddevold hade flest med både ribb- och stolpträff. Det var kanske därför naturligt att Johan Patriksson lyckades få in bollen i halvlekens sista minut.

Andra halvlek
IFK, av tabelläget pressat att vinna, kom ut med bättre energi i andra och radade bland annat upp hörnor i den andra aktens inledningsskede. Dock utan utdelning och som så många andra matcher jämnar spelet ut sig ju längre in i halvleken man kommer. Oddevold har fortsatt ett litet övertag i målchanser men som luttrad supporter är man alltid nervös med en uddamålsledning. Pablo Andersson blir efter sitt inhopp personen att sätta spiken i kistan med sitt 2-0 mål och efter detta är saken klar.

Sammanfattning
Oddevold är det något bättre laget men IFK ger sig inte utan kamp. Båda lagen försöker efter bästa förmåga att spela sig till lägen och det märks att Oddevold är på rätt väg. IFK har helt klart en del spelare som håller god division 1 kvalité men det känns som något saknas och man lyckas inte fullt ut i planens båda ändar. Såhär i efterhand vet vi att Joakim Jensen, som gjorde sitt andra år i IFK, får sparken från sitt tränaruppdrag hos Kamraterna. Detta är något som undertecknad har svårt att förstå då det känns som att man har något på gång om än en något orutinerad trupp på den här nivån. Oddevold å sin sida spelar bättre än vad man mäktat med de senaste omgångarna och tar sin, tro det eller ej, första seger med mer än ett mål den här säsongen.

Målen

1-0, Johan Patriksson ('45+2)
Efter att bollen nickats ner från Sören Ferm blir Johan Patriksson helt ren i straffområdet och kan få in bollen från nära håll.

2-0, Pablo Andersson ('87)
Inbytte Tobias Mikaelsson står för en fin räd på vänster kanten vilken avslutas med att Liridon Selmani får bollen. Skottet som räddas av Marcus Gerd går rakt ut till Pablo som kan trycka in den från nära håll.

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2014-08-27 09:10:00
Author

Fler artiklar om Oddevold