-
-

Peking-Bajen 1-2: DET FINNS EN RÄTTVISA!

Peking-Bajen 1-2: DET FINNS EN RÄTTVISA!

Äntligen Bajen! Efter 19 år utan seger i Östergötland blev det äntligen en vinst. 2001 avgjorde Andreas Bild och idag var det Abbe Khalili som avgjorde med matchens sista spark.

Det blev trots allt en 3-5-2-formation även denna match trots att Stefan Billborn var tveksam efter derbyt. Bajen gjorde bara en ändring i startelvan vilket var att David Ousted var tillbaka i målet. 

Det var en fartfylld första halvlek där båda lagen visade god kvalitet i speluppbyggnad och i presspel. Dock skulle det bli fasta situationer som fällde avgörandet. När Bajen senast vann mot Peking i Norrköping var Kalle Björklund 2 år och idag gjorde han Bajens ledningsmål efter en hörna från Darijan Bojanic. Björklund dök påpassligt upp och stänkte in sitt första allsvenska mål. Farsan Jocke på bänken såg nöjd ut: PAPPAS GRABB!

Efter målet stack Peking upp med ett stolpskott från Linus Wahlqvist men annars var det Bajen som hade de klart hetaste chanserna i den första halvleken. 
Darijan Bojanic tvingade Pekingmålvakten Isak Pettersson till en klassräddning med en frispark och resultatet stod sig halvleken ut.

Tyvärr för Bajens del gjorde domaren Bojan Pandzic allt för att förhindra att det skulle bli en grönvit seger denna kväll när han gick på Norrköpingspelaren Pontus Almqvists svandyk i straffområdet. David Ousted slängde sig rätt på Lars Krogh Gersons straff men bollen gick in ändå. Redan nämnda Almqvist utmärkte sig för övrigt med att slänga sig FYRA gånger på en halvek under sitt inhopp men lyckades bara lura Pandzic en gång som tur var. Dock skulle rättvisan vinna denna kväll! 

Bajen tog sig samman efter straffen trots allt och visade prov på en fantastisk moral och slet för ett ledningsmål. Gustav Ludwigson var närmast i den 67:e minuten när han nickade i ribban. Bajens anfallsspel mattades av i och med att Ludwigson hade sprungit klart och Junior ersatte som forward i brist på alternativ. 

Peking lyfte upp sitt lag i slutet av matchen och Pekings supertalang Isak Bergmann Johannesson var nära med sitt inlägg/skott som träffade ribban bakom David Ousted. Peking hade sin bästa chans till seger när Almqvist stod på benen och blev ren i straffområdet men David Ousted gav inte Almqvist sista ordet. TACK OCH LOV!

Istället var det en frispark i 94:e minuten som Bajen flyttade upp allt de hade för att lyckas bryta trenden. I röran framför mål stod Abbe Khalili och kunde skicka in Bajens förlösande segermål. RÄTTVIST, FANTASTISKT OCH HELT JÄVLA UNDERBART!

Robert Bäckström2020-08-13 21:41:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!