Silly Season 2013: Tobbes övergång officiell

Silly Season 2013: Tobbes övergång officiell

Läs allt om de senaste spelarryktena kring Blåvitt. Vem lämnar? Vem ansluter?

Senaste uppdateringar i rött


Klara spelare in

Martin Smedberg Dalence (IFK Norrköping)
IFK Göteborg meddelar idag (31/10) att Martin har skrivit på ett fyraårskontrakt från och med nästa säsong. I ett pressmeddelande säger han att "jag har varit ute på en lång och lärorik resa och visst drivs jag av revanschlusta då jag är tillbaka i IFK Göteborg, laget i mitt hjärta."

Hampus Zackrisson
IFK Göteborg meddelar idag (4/12) att junioren Hampus Zackrisson (1994) flyttas upp och får ett seniorkontrakt som till en början sträcker sig i sex månader. 2013 var han en bidragande orsak till att IFK Göteborgs U19-lag blev svenska mästare och vi vill ge Hampus möjlighet att till en början vara med oss fram till och med sista juni 2014, är Håkan Milds kommentar.


Klara spelare ut

Tobias Hysén
Idag (3/1) blev övergången till Shanghai East Asia officiell. Officiella hemsidan meddelar att Tobias skrivit på ett tvåårskontrakt med den storsatsande klubben. En återkomst i Blåvitt är inte omöjlig:
– Tanken är att vi ska vara borta i två år, sedan är det dags för vår stora pojk att börja skolan och det vill vi ska vara här. Sedan får vi väl se vad IFK vill så dags. Men om de är intresserade och jag fortfarande håller finns ingen annan klubb för mig.


Logi Valgardsson (Sogndal)
Efter tre år lämnar Logi och återförenas med Jonas Olsson och Erik Dahlin i norska Sogndal meddelar den officiella hemsidan (15/11). Redan efter förra säsongen var en flytt aktuell då han inte fått så mycket speltid som han önskade. Samtidigt har konkurrensen på vänsterbacksplatsen varit hård och att Logi nu lämnar är den bästa lösningen för alla parter.

Sebastian Ohlsson (ÖIS)
IFK Göteborg kommer enligt GP (12/11) inte erbjuda Sebastian ett kontrakt när hans nuvarande löper ut. "Blåvitt sa att de anser att jag tagit flera steg framåt under året men att det inte finns plats i truppen nästa år" säger Sebastian som ser Öis i division 1 som en möjlig klubb nästa år.

Pontus Farnerud
IFK Göteborg meddelar idag (8/11) att Pontus dessvärre slutar efter den här säsongen p g a skadorna. Jag har insett och accepterat att elitkarriären är förbi, säger Pontus själv. Han fortsätter: det har varit en ära att representera IFK och jag är oerhört tacksam för alla uppmuntrande ord från laget, ledningen, alla på Kamratgården och inte minst våra fans. Från och med 2014 är jag en del av er på läktaren.

Hannes Stiller
Idag (21/10) meddelar IFK Göteborg att Hannes Stiller, som har utgående kontrakt, lämnar föreningen efter säsongen. Håkan Mild lämnar följande slutomdöme om Hannes: Vi var ganska övertygade om vad vi skulle få då vi knöt upp Hannes sommaren 2009 och han har levt upp till det alla dagar i veckan. Med sin inställning och passion har han varit ett föredöme i vår a-trupp. Vi på Alltid Blåvitt kan bara instämma i dessa ord.


Utlånade


Rykten in

Christoffer Eriksson (Degerfors)
Bara Ben skriver (24/11) att Degerfors vänsterback Christoffer Eriksson är nära en övergång till Blåvitt. Han har utgående kontrakt och befinner sig nu i Holland för att provträna med Cambuur. Till Värmlands Folkblad har han tidigare sagt att han senare i denna veckan ska träffa en allsvensk klubb som sett honom spela 10 matcher. "- Jag har haft några inledande samtal med dem och nu har de bjudit ned mig för att visa upp verksamheten. Eftersom de bjudit dit mig känns intresset ganska stort."

Gustav Svensson (Tavrija)
Enligt den blåvita bloggen Baraben (14/10) ska Gustav Svensson vara på väg hem till Blåvitt och det är bara "teknikaliteter och bläck på pappret som återstår". Till Fotbollstransfers.com (14/10) så förnekar dock sportchefen Håkan Mild att så skulle vara fallet: Vi hade gärna tagit emot honom, men det är ingenting jag vet något om. Gustav är en spelare som varit hos oss, om han vill hem till Sverige kommer vi vara intresserade.


Rykten ut

Jonathan Azulay
Maccabi Tel Aviv meddelar idag (29/12) på sin hemsida att Jonathan ska provträna med laget under 10 dagar. Rade Pricas israeliska klubb skriver att de följt honom de senaste sex månaderna och har bjudit in honom för att ta en noggrann koll på nära håll.

Mikael Dyrestam
Mikael har ett utgående kontrakt under 2013 har ännu inte förlängt detta.
Håkan Mild bekräftar för Fotbollskanalen.se (30/12) att man inte har kommit överens om något nytt kontrakt och att det mesta tyder på att Mikael lämnar Blåvitt vid årsskiftet: Vi har diskuterat länge men inte kommit någonstans.


Avskrivna rykten in

Johan Elmander (Galatasaray/Norwich)
Enligt Sportbladet (16/12) så är Johan Elmander ett av de alternativ som Blåvitt tittar på om Tobias Hysén skulle lämna. Elmander är för tillfället utlånad till Norwich från Galatasaray, men hans kontrakt med den turkiska klubben går ut i sommar.


Avskrivna rykten ut

Robin Söder
Tyska sajten 4-4-2.com (10/10) uppger att bundesligaklubben Stuttgart är intresserade av Robin och kan komma att värva honom i vinter. Även här förnekar sportchefen Håkan Mild att så skulle vara fallet vid samtal med Fotbollstransfers.com (14/10): Jag vet ingenting om det.


Kontraktsförlängningar

Kjetil Waehler
Officiella hemsidan meddelar idag (28/10) att Kjetil har förlängt kontraktet över 2014.


Truppen
Du hittar truppen i sin helhet i menyn till vänster eller genom att klicka HÄR.

Alltid Blåvitt2014-01-03 12:16:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg