Silly Season 2012: Blir det Pontus Farnerud trots allt?

Silly Season 2012: Blir det Pontus Farnerud trots allt?

Läs allt om de senaste spelarryktena kring Blåvitt. Vem lämnar? Vem ansluter?

Senaste nyheterna i rött.
 
Truppen
Den blåvita spelartruppen hittar du i menyn till vänster eller genom att klicka här.


Klara spelare in

Daniel Sobralense (Kalmar FF)
1/9: Som det länge spekulerats i så är Daniel Sobralense nu klar för IFK Göteborg med ett kontrakt som gäller i fyra år. Brasilianaren går som bosman och kommer därmed att spela klart med Kalmar året ut och blir IFK:s spelare från och med den 1 januari.

John Alvbåge (Örebro SK)
6/10: John Alvbåge har skrivit ett 4 års kontrakt med IFK Göteborg. Han ansluter när hans nuvarande kontrakt med Örebro går ut efter säsongen.

Kjetil Waehler (Aalborg)
13/1: Enligt norska tidningen verdens gang är Kjetil Waehler så gott som klar för spel i Blåvitt. Waehler är 35 år gammal och lagkapten för det norska landslaget där han bildar mittlås med Brede Hangeland. Enligt VG så får Kjetil ett tvåårskontrakt med Blåvitt. Kjetil har band till Blåvitt då han spelade tillsammans med Håkan Mild i början på 2000-talet, båda spelade då för Wimbeldon. Blåvitt har nu bekräftat övergången.


Klara spelare ut

Adam Johansson
23/10: Blåvitt tackade av Adam på hemsidan efter den sista omgången av Allsvenskan så nu är det nog klart att han lämnar.
27/12: Adam blev idag klar för Seattle Sounders.

Thomas Olsson
24/10: Thomas Olsson avslutar nu sin aktiva spelarkarriär och blir en av tränarna för Blåvitts U-trupp från och med 2012.

Kamal Mustafa
1/11: Kamal har ett utgående kontrakt och IFK Göteborg bekräftar idag att han lämnar föreningen.

Alexander Faltsetas
19/11: Idag skrev den förre Blåvitt-mittfältaren på för den ständigt överraskande klubben Gefle IF. Den spontana känslan är att Faltsetas kommer passa in perfekt i deras fotbollsfilosofi. 

Andreas Drugge
13/12: IFK Göteborg bekräftar idag att Andreas Drugge lämnar föreningen efter bara en säsong. Andreas har skrivit ett treårskontrakt med Häcken.

Karl Svensson
23/12: IFK Göteborg bekräftar idag att Kalle lämnar Blåvitt för spel i Jönköping Södra. Vi tackar Kalle för alla de insatser han gjort för IFK Göteborg på och utanför planen och önskar honom stort lycka till i sin nygamla förening, säger sportchef Håkan Mild.


Rykten in

Victor Elm (Heerenveen)
13/10: Enligt Aftonbladet har Blåvitt Viktor Elm under uppsikt. Vi tittar på många namn och han är en av dem. Viktor är passningsskicklig, har blick för spelet och ett bra tillslag. Han hade gärna fått komma hit, säger Håkan Mild till Aftonbladet.

Marcus Berg (Hamburg SV)
31/10: Enligt GP så går det rykten om att Marcus Berg är "på glid" till Blåvitt. Även om jag inte direkt tror på ryktet så måste jag ju erkänna att Berg och Hysén tillsammans i anfallet hade varit något av en "dream come true".
  
Pontus Farnerud (Stabaek)
18/11: Enligt Sportexpressen så är Blåvitt ute efter Stabaeks 31-årige mittfältare Pontus Farnerud, vars kontrakt går ut vid årskiftet. Dock finns det även intresse från norska och danska klubbar samt AIK som var nära att värva mittfältaren för tre år sedan. På frågan om han kan tänka sig IFK Göteborg svarar han: Jag vill inte stänga några dörrar. Jag håller det öppet lite till, så får vi se vilka eventuella klubbar jag går i djupare diskussioner med.
14/1: Enligt fotbollskanalen.se så är Stabaeks mittfältsstjärna i slutförhandlingar med IFK Göteborg.
- Jag pratar med en klubb i Sverige, säger han till fotbollskanalen.se och denna klubben uppges vara IFK Göteborg. Dessutom cirkulerar rykten på diverse forum att Farnerud kommer att presenteras inom kort. Kontraktet med Stabaek gick ut nyligen och Farnerud kommer isåfall att gå som bosman.

25/1: Efter att Pontus Farnerud enligt fotbollskanalen.se nu uteslutit USA och Asien så lutar det allt mer åt att han stannar i Norden där han nu enligt han själv går in i slutförhandling med två klubbar, varav en av dom är från Sverige. På frågan om det är IFK Göteborg svarar han:
- Klubbarna har sagt att jag inte ska berätta för medierna vilka som visar intresse, och det måste jag respektera. Därför kan jag tyvärr inte avslöja något mer på den punkten.

Dock så är det klart sedan tidigare att både IFK och AIK visat stort intresse för mittfältaren så att det är en av dessa klubbar känns självklart. Snart får vi svaret...

Nordin Gerzic (Örebro)
30/12: Enligt FotbollDirekt.se är Blåvitt intresserade av Örebros offensiva mittfältare Nordin Gerzic och man ska även ha lagt ett första bud. Gerzic, som har ett femårigt kontrakt med Örebro, lär inte bli billig att lösa och frågan är om detta är värt pengarna? Enligt Fotbolldirekt.se ska Gerzic dock ha ett maxpris inskrivet i sitt nya kontrakt vilket skulle kunna hålla priset på en rimligare nivå.


Rykten ut

Elmar Bjarnasson
24/10: Enligt Aftonbladet ingår inte Elmar i Mikael Stahres planer för 2012. Leicester och Feyenoord är några klubbar som har ögonen på spelaren.
14/11: Håkan Mild har enligt G-P meddelat spelaren att han "inte är en startspelare idag".
20/11: IFK Göteborg meddelar att Elmar ska provträna med Ipswich Town under några dagar nästa vecka.


Avskrivna rykten in

Celso Borges (Fredrikstad)
30/11: För drygt en vecka sedan rapporterades det på Alltid Blåvitts forum att 23-åriga mittfältaren Borges från Costa Rica eventuellt skulle vara aktuell för IFK Göteborg. Idag har nyheten nått GT och övrig media. Frågar du Håkan Mild så anser han att Borges är "en intressant spelare", men att man varken kontaktat honom eller tror att han vid konkret intresse just skulle välja Blåvitt. Celsos kontrakt går förövrigt ut efter nyår och han kommer därför bli bosman.

Daniel Nordmark (IF Elfsborg)
30/11: Senaste i raden av intressanta mittfältare är Elfsborgs 23-åriga Daniel Nordmark. Sedan det blev klart att han inte kommer skriva på nytt kontrakt med Ellos (kontraktet går ut vid årsskiftet), så har ett antal allsvenska klubbar visat intresse för Lidköping-sonen. Dock är det högst sporadiska rykten och Håkan Mild dementerar att Nordmark skulle vara på gång till Blåvitt.

Per Nilsson (FC Nürnberg)
8/11: Enligt Expressen så ska Håkan Mild vara i kontakt med den förre GIF och AIK-mittbacken Per Nilsson, 29, och ha honom högt upp på Blåvitts önskelista. Även om det känns som om det ska mycket till för att Nilsson ska ansluta så är det ändå en vink om vad för sorts spelare Håkan letar efter: Vi vill ha en vuxen spelare som kan vara med och påverka våra andra killar på ett bra sätt.

Peter Larsson (FC Köpenhamn)
20/10: Den förra Heifspelaren Peter Larsson har inte lyckats alls i FC Köpenhamn och nu finns det möjlighet att landslagsbacken säljs till en svensk klubb. Klubben som Peter var utlånad till under säsongen, Helsingborgs IF, har vsiat intresse förut - men nu även Håkan Mild pratat gott om honom. Till fotbolldirekt.se säger han "Ja, vi är absolut intresserade. Peter är en spelare som skulle tillföra Göteborg mycket med sitt defensiva kunnande och sina ledaregenskaper. Om det går att lösa så är vi intresserade, absolut"
 

Avskrivna rykten ut

Robin Söder
9/11: Håkan Mild dementerar på Fotbollskanalen.se rykten om att Robin Söder skulle vara aktuell för utlåning: Det är överhuvudtaget inte aktuellt. Han är i högsta grad en nyckelspelare för oss kommande säsong, säger Mild.

Nicklas Bärkroth
8/12: Enligt fotbollskanalen.se är det inte aktuellt med någon utlåning av Nicklas Bärkroth då Mikael Stahre har sagt att han är en spelare som han vill satsa på. Vi har haft ett snack. Han tror på mina kvaliteter och gillar mig som spelare, det känns väldigt bra i dagsläget, säger Nicklas.


Utlånade spelare

Sebastian Eriksson
26/8 IFK Göteborg har nu bekräftat att Sebastian Eriksson lämnar föreningen för spel i italienska serie A-laget Cagliari. Man har kommit överens om ett låneavtal för säsongen 2011/2012 och från sommaren 2012 har Cagliari en köpoption. 

Marcus Sandberg
2/1: IFK Göteborg bekräftar idag att Marcus Sandberg lånas ut till Ljungskile SK under sju månader, dvs t o m juli 2012.

Alltid Blåvitt2012-01-25 14:09:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg