Spelarbetyg efter 3-0 mot Norrköping
Bojanic bjöd på en riktig delikatess i 3-0 vinsten mot Norrköping

Efter regn kommer solsken. Tre matcher utan vinst och ett Norrköping som varvat upp ordentligt, kunde bli en svängig historia det här. Hammarby valde istället att kontrollera matchen från första minut och reaktionen efter derby-poängen var den önskade. Selmani med sitt första mål och Bojanic med två stycken. Vem stack ut mest i 3-0 vinsten mot Norrköping?

Betygskala: 1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - Mycket väl Godkänt, 5 - världsklass. + innebär en hårsmån från ett steg upp)

Dovin - 3+
Inte så mycket att göra i första halvlek. Med bra på Levis frispark och bra kommunikation med backarna matchen igenom. Sällan stressad trots press från motståndarna, ytterligare en nolla.

Sandberg (ut 68’)  - 3+
Öppnar bra med två klockrena brytningar och hanterar De Brito på ett bra sätt. Följsam i offensiven när tillfälle finns. Stabil rakt igenom och vårens fina form håller i sig för Simon som får vara skadefri.

Kurtulus - 4+
Nära göra mål både på hörna samt frispark i första, är en jätte i försvarsspelet och ser väldigt trygg ut med bollen. Näst intill felfri insats av Edvin.

Fenger - 3
Följsam och bra på fötterna. Blir varnad i första när han river ner Nyman. Annars lugn och klok i närkamperna.

Jeahze - 4
Slår assisten fram till 1-0 efter fint väggspel. Outtröttlig och bidrar som vanligt med kloka löpningar och inspel. Släpper till en del inlägg i eget straffområde i första men täpper till i andra. Otrolig viktigt för spelet över hela planen.

Andersen - 3
Många löpmeter på Jeppe idag, stabil i offensiven men saknar lite i kreativiteten. Skaver och tar fajten mot Ortmark och Ishaq bra. Laglojal.

Sadiku (ut 68’) - 3
Dominant och smart på mitten, blir utbytt med en varning i andra. Stabil insats som man önskar av en sexa.

Bojanic (ut 83’) - 4
Vill mycket men får inte ut hela registret i sin kreativa roll. Kommer i en fin löpning och avslutar vackert med fel fot till 1-0. Smällkaramell som borras upp i krysset till 2-0 och straffmissen från senast är bortglömd. Nosar på höstens fina form lagom till cup-finalen möjligtvis?

Lahdo (ut 68’) - 4
Mycket spel på högerkanten första halvtimmen där Lahdo genast hittade ett övertag på De Brito. Utmanar och viker ofta in i banan för att skapa chanser. Fortsätter på samma spår i andra, fin insats tills han blir utbytt. Snart kommer poängen.

Selmani  - 3+
Tuff första halvlek för Selmani som var tillbaka i elvan. Blir bryskt behandlad av Norrköpings mittbackar. Efter fint förarbete av Collander visar Selmani prov på sin fina avslutsfot och prickar in 3-0 i bortre gaveln. Är det nu det äntligen lossnar?

Swedberg (ut 77’) - 2
Hård bevakning på Swedberg som visar fina tendenser men svårt att komma till avslut. Måste hitta tillbaka till vårens fina form, inte där just nu.

Byten:

Besara (in 68’) - 2+
Kommer in och visar sin bollskicklighet genom att sätta upp medspelare i fina kontringslägen. Vilade inför cupfinalen.

Paulsen (in 68’) - 2+
Visar hur farlig han är på huvudet i fasta. Stänger ner när han kommer in och bidrar till att Pekings forcering uteblir.

Collander (in 68’) - 3+
Visar att han inte tänker sitta bänk framöver. Fina tekniska aktioner när han kommer in, leder bland annat till Selmanis mål.