Australien tar emot Nigeria

Australien tar emot Nigeria

Vi skickar en blick mot Australien och match mellan Australien och NIgeria. Förutsättningar nedan, 

Australien

The Matildas inledde med seger efter att Steph Catley nätat i Sam Kerrs frånvaro. Just Kerr är Australiens stora stjärna och hennes frånvaro kommer att påverka Australiens chanser i turneringen. Hon sägs dock vara tillbaka om laget tar sig till nästa omgång. Istället för spelare som Catley och Foord, båda med bra säsonger i Arsenal, kliva fram och ta stora steg. Tony Gustavsson är tränare för Australien och tror på lagets förmåga att gå långt, men ser Nigeria som en tuff motståndare.Tyvärr fick laget sig ett nytt avbräck igår då forwarden Mary Fowler fick hjärnskakning på en intern match. Gustavsson sade "Two days out you always have a high-intensity medium-size game. We play eight-v-eight, high intensity. Everything was good. We were unlucky.."

Gustavsson kan möjligen skicka upp van Egmond på topp istället, men anfallsmöjligheterna minskar. 
Laget?

Arnold; Carpenter, Hunt, Kennedy, Catley; Gorry, Cooney-Cross; Raso, Van Egmond, Vine; Foord

Nigeria
Efter 0-0 mot Canada och en grym målvaktsinsats av Nnadozie, så har Nigeria medvind. Ännu mer medvind då de tidigare avstängda spelarna Halimatu Ayinde och Rasheedat Ajibade är åter i laget och de går rakt in i start-elvan. Fortfarande hoppas man på Oshoala och att Afrikas bästa spelare skall få igång spelet och målskyttet. 

Laget:
Nnadozie; Alozie, Ohale, Demehin, Plumptre; Ayinde, Ucheibe; Onumonu, Payne, Ajibade; Oshoala

Matchen i Brisbane är naturligtvis superviktig. Vinst för NIgeria betyder avancemang. Vinst för Australien betyder avancemang för hemmalaget, men fortfarande stor chans för Nigeria. Oavgjort för gruppen vidöppen. 

 

Magnus Falk2023-07-27 08:25:40
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons