Japansk överkörning av Zambia.

Det fanns de som klagade på Zambias försvar i OS i Japan.
Barbra Banda gjorde mål, men laget läckte som ett såll i försvaret, Det sades att man hade jobbat med det under de senaste åren och efter ett starkt AFCON, så slog man Tyskland med meriterande 3-2. Jag sade igår att Zambia bygger någonting starkt och fräscht. Förvisso saknades Grace Chanda och  Hazel Nali mot Japan, men offensivkraften med Banda-Kundananji var intakt, så nog skulle väl Japan få det jobbigt.
Oj vad man bedrog sig. Herrejösses vilken fullständig utklassning av detta löpstarka, finurliga och tekniska Japan.
Skottstatistiken säger det mesta.
26-0 till Japan.
Två VAR-bortdömda mål. En VAR.bortdömd straff.
Japan var fullkomligt överlägsna denna dag i staden Hamilton, där Zambia hade behövt hela Jan Guillous Hamilton-svit för att rädda ansiktet.
Efter en kanonad i 43 minuter, där man bland annat träffat stolpen och tvingat målvakten Musonda till flera räddningar, så kom 1-0.
Andra halvlek blev en jakt på mål och efter han kom dessa. Ett-efter-ett. Ofta via inspel förbi ett märkligt okunnigt försvar när det gällde offside och Miyazawa, Endo och den myclet diuktiga Tanaka kunde göra mål.
Mot slutet kom ytterligare en rejäl slägga mot Zambia, då Musonda fick frilägesutvisning och Ueki gjorde 5-0.

Japan segrar med 5-0. Det hade kunnat blivit 10-0. Zambia har en del att jobba med.

TV: Japansk kross mot Zambia – Tanaka i superform