Banyana Banyana utslagna

Det gick som förväntat, men oj vad Ellis lag kämpade.
Nederländerna med alla sins stjärnor fick kämpa hårt för att få ned Banyana Banyana som inte gav sig under 90 minuter, men som till slut fick se Nederländerna gå vidare efter 2-0.

Sydafrika var heta från start och försökte utnyttja Nederländernas virriga försvarsspel, där de stod fel, missade uppspel och direkt slog Sydafrika om med den sylvassa Thembi Kgatlana som mottagare. Hon vred och vände, försökte och satte van Domselen i målet under hård press,
Men Nederländerna fick en bra start, då¨Martens skott efter hörna avvärjdes av Swart i målet och Jill Roord nickade in den från två meter. Mittfältarens fjärde mål i detta VM. Sedan var det mycket Kgatlana, som hade ett par riktigt vassa chanser. van Domselen fick dock undan dem ordentligt, men det var en jämn match fram till 45 minuter. Då fick Sydafrika ytterligare en jättechans. Swart gjorde en utspark efter en hörna, Nederländernas mittfältare slog hål i luften och Kgatlana utmanade två försvarare. Dem snabba lilla forwarden gjorde en,, utmanade den andra, överstegade och sköt, men van Domselen plockade bollen.
Nederländerna ställde om i andra haövleken. Säkrare bollinnehav, mer rull i förevaret och mittfältarna täckte upp ytorna bättre. Med yttern Behrenstein med i spelet mer då fick man också ut spelet på kanterna. Hon låg bakom ett mål, som Martens gjorde, men det var offside. Sedan gjorde hon själv ett- också offside, innan hon gjorde 2-0 på ett skott som Kaylin Swart tappade in. Målvaktstavla.
Sydafrika i andra halvleken? Mindre chanser. Kgatlana fångades in och det blev några långskott. Linda Mothlalo hade en chans, men bollen tppades utanför av målvakten.

Domatren blåste av. Nederländerna till kvartsfinal. Banyana Banyana åker hem. Med den sydafrikanska flaggan hissad i topp och med stolthet.