Dagens VM: Inför dag 15

Dagens VM: Inför dag 15

I Dagens VM får ni reda på det senaste inför och efter matcherna i fotbolls-VM.

Tyskland vill undvika fiasko
På torsdagen avslutas gruppspelet med två matcher i grupp F vid lunchtid. För dubbla världsmästarna väntar Sydkorea, som ligger sist i gruppen på noll poäng. Men Sydkorea har fortfarande chans att gå vidare, samtidigt som man kan slå ut grupptvåan Tyskland. Inför matchen har Tyskland dock fått positivt besked: försvararen Marina Hegering är hel och redo igen efter ha missat inledande matcherna. ”Det betyder mycket för oss att ha Marina tillbaka igen. Hon är fantastiskt värdefull för laget”, säger Tysklands tränare Voss-Tecklenburg på presskonferens inför gruppspelets sista och avgörande match.

Colombia utan press inför avgörandet
I den andra gruppspelsmatchen drabbar Colombia och Marocko samman. Colombia som tagit två av två möjliga segrar är redan klara för avancemang, men kan säkra gruppsegern om man skulle ta en poäng mot Marocko. Ett Marocko som i matchen mot Sydkorea tog sin första VM-seger någonsin efter tidigt mål. Colombia ska inte behöva vara oroliga för att förlora matchen. Men något man bör oroa sig för är att ta gula kort. Fem spelare varnades i matchen mot Tyskland. Ytterligare varningar och spelarna missar åttondelsfinalen. ”Vi måste vara väldigt smart. Vi behöver vara försiktiga för att hantera det och behöver verkligen fundera över vad vi kommer behöva göra”, säger tränaren Nelson Abadia presskonferens inför matchen mot Marocko.

Renard kritisk efter segern
Frankrike vann mot Panama med 6-3 och säkrade med det gruppsegern. Men trots segern var lagets tränare Herve Renard kritisk till laget och varnade sina spelare att inte ta något för givet. ”Vi ledde med 5-1 med matchen i säcken. Du ser ofta det i fotboll. Det var dålig attityd av tjejerna i några minuter”, sa Renard efter matchen och fortsatte sin kritik:
”Djävulen är i detaljerna i matchen som dessa, och detta visar yngre tjejerna att inte ta något för givet”. För lagets del väntar tvåan i grupp H i åttondelsfinal, troligen Tyskland. Panama förlorade alla matcher i VM och missar avancemang.


Dagens matcher:
12:00 Sydkorea - Tyskland
12:00 Marocko - Colombia

TV: 18-åriga Caicedo slår till med drömmål mot Tyskland
 

Sebastian Ahokas2023-08-02 20:00:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons