Dagens VM: Inför dag 16

Dagens VM: Inför dag 16

I Dagens VM får ni reda på det senaste inför och efter matcherna i fotbolls-VM.

Första dagen utan matcher
Som bilden avslöjar lite så kommer samtliga VM-arenor stå tomma under fredagen. Vi har nämligen kommit till mästerskapets första matchfria dag. Efter torsdagens rafflande avslutning av gruppspelen väntar nu lite välbehövlig vila för spelare, funktionärer och tv-kommentatorer. Då drar mästerskapet igång på riktigt, med två spännande åttondelsfinaler redan på lördag. Då väntar nämligen Schweiz-Spanien och Japan-Norge, innan Sveriges match på söndagsförmiddagen.

Lauren James pappa är inte förvånad
VM:s kanske allra bästa spelare hittills är utan tvekan Englands Lauren James. Chelsea-stjärnan har öst in drömmål efter drömmål, samtidigt som hon stått för flera assists. Hennes brorsa har även han imponerat för det engelska landslaget och Chelsea. 23-årige Reece James har redan gjort sig ett stort namn i Premier League. Deras pappa Nigel James säger till BBC att han måste nypa sig varje dag. ”De flesta föräldrarna drömmer om att ha en landslagsspelare, för att inte prata om att ha två.” Han är den första pappan sedan man började skriva i historieböckerna som har barn som spelar i både Englands herr- och damlandslag. ”Jag är inte förvånad alls”, säger han om dotterns framgång i VM.

Lindsey Horan svarar på kritiken
USA har inte imponerat i mästerskapet hittills. I takt med att lagets svaga prestationer har avlöst varandra i VM så har fler kritiska röster vaknat. Bland annat sa tvåfaldiga världsmästarinnan Carli Lloyd att USA:s taktik var ”för förutsägbar”. Nu svarar lagkaptenen Lindsey Horan på kritiken från Lloyd. ”Det är frustrerande att höra hennes kritik. Jag vill alltid försvara mitt lag och säga att du inte har någon aning om vad som händer bakom kulisserna”, säger hon på en presskonferens. Hon fortsätter och säger att det gör ont när någon ifrågasätter lagets mentalitet. ”Men egentligen bryr jag mig inte om kritiken. Det handlar om vad om händer i laget och göra sig redo för nästa match. Ett nytt mästerskap börjar nu.”

Dagens matcher
Inga matcher spelas under fredagen

TV: Lauren James stekhet – tvåmålsskytt efter två assist
 

Sebastian Ahokas2023-08-03 20:00:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons