Dagens VM: Summering av dag 10

I Dagens VM får ni reda på det senaste inför och efter matcherna i fotbolls-VM.

Sverige krossade Italien
Proppen ur. Det finns nog inget bättre sätt att beskriva Sveriges storseger mot Italien. Och som vi hade yvats och fruktat detta möte, särskilt efter den första omgången i gruppspelet, där Sverige såg sega ut, medan Italien kändes vassa. Ännu en kvart in på matchen kvarstod oron. Men så… Pang, pang och pang. Inom loppet av sju minuter stänger Sverige matchen med tre mål strax innan första halvlek är över. Det var sannerligen en urladdning som inte ens de mest optimistiska såg komma.

Sverige är därmed klar för åttondelsfinal och det krävs oerhört mycket för att Italien ska ta förstaplatsen från oss. Italien har tre poäng och -4 i målskillnad medan Sverige har sex poäng och +6 i målskillnad.

Renard avgjorde när Frankrike går upp i ledning
Frankrike såg aggressiva och stabila ut i den första halvleken. Läget kändes vara under kontroll. Pia Sundhages gäng hade nog en del att prata om i halvtid, men så kommer ändå en kvittering i den 58:e minuten och det är helt plötsligt match igen. Frankrike är dock det bättre laget och vinner till slut med 2-1. Wendi Renard avgör i den 83:e minuten. Nu väntar en oerhört tuff uppgift mot Jamaica för Brasilien, medan Frankrike bör göra processen kort med Panama.

Kaptenen visade vägen för Jamaica
Historia skrevs då Jamaica besegregrade Panama, trots att det satt långt inne. Kaptenen Alysons Swabys mål i den 56:e minuten innebar Jamaicas andra mål i VM någonsin och det första som tar dem till en ledning i en match. Jamaica har nu ett ypperligt läge inför den sista fighten mot Brasilien. Panama jobbade på efter Jamaicas ledningsmål, samtidigt som Jamaica jobbade för att utöka sin ledning. En jämn kamp som till slut slutade med uddamålsseger genom matchens enda mål.