Dagens VM: Summering av dag 13

Dagens VM: Summering av dag 13

I Dagens VM får ni reda på det senaste inför och efter matcherna i fotbolls-VM.

Stolpen räddade världsmästarna
Inför matchen mot USA hade VM-debutanterna Portugal fortfarande chansen att ta sig vidare till åttondelsfinal. En chans som Portugals spelare verkligen ville ta. Redan från första minuten pressade man världsmästarna och visade ingen respekt till mästerskapets förra segrare. Ett svagt USA såg darrigt ut och fick aldrig till något ordentligt spel. Samtidigt var Portugal hungriga. I slutminuterna fick Portugal ett skott i stolpen och var alltså bara en ramträff från att skicka hem världsmästarna innan slutspelet.

Nederländerna förnedrade Vietnam
Att VM har utökats har det redan pratats en hel del om. Nya lag i samma grupper som rutinerade stornationer. Det kan egentligen bara sluta på ett sätt. Matchen mellan Vietnam och Nederländerna var ännu ett sådant exempel. Redan efter 22 minuter stod det 4-0 på måltavlan. Vietnam visste säkerligen på förhand att det skulle bli en tuff match, men att det skulle bli så här tufft kunde de nog inte ha räknat med. 7-0 slutade det till slut med. 32-4 i skottstatistiken.

England övertygade mot Kina
Lauren James håller på att bli VM:s stora stjärna. Efter tre assist och två drömmål, varav ett felaktigt bortdömt av VAR, var Chelsea-stjärnan namnet på allas läppar efter Englands match mot Kina. Russos tidiga ledningsmål efter fyra minuter visade att England var ett lag att räkna med i slutspelet. När domaren förkunnade att matchen var över hade England tryckt in sex bollar och i sin tur förkunnat att man var ett lag som skulle gå långt i årets mästerskap.

Danmark fick jobba hårt mot Haiti
Många hade nog trott att Danmarks match mot Haiti skulle sluta med siffror liknande Nederländernas överkörning mot Vietnam. Men Haiti visade att man minsann inte tänkte förnedras lika mycket som Haiti. Danmark fick förvisso in en boll redan efter fem minuter, men målet dömdes bort efter VAR-koll. Storstjärnan Harders straffmål efter 22 minuter såg länge ut att bli Danmarks enda mål i matchen. Samtidigt pressade Haiti på för att få till en kvittering. Men Danmark höll tätt. I matchminut nummer 100 lyckades man dessutom få till en utökning och med det ta sig till åttondelsfinal.


Dagens resultat:
Portugal - USA, 0-0
Vietnam - Nederländerna, 0-7
Kina - England,  1-6
Haiti - Danmark, 0-2

TV: Lauren James snuvad på drömmål: ”Då får man skriva om regelboken”
 

Sebastian Ahokas2023-08-01 16:00:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons