Dagens VM: inför dag 19

Dagens VM: inför dag 19

I Dagens VM får ni reda på det senaste inför och efter matcherna i fotbolls-VM.

Förbundskaptenen kritiserad efter uttåget
USA:s förbundskapten Vlatko Andonovski var en pressad man redan innan amerikanskornas uttåg mot Sverige i dagens åttondelsfinal. Efter matchen riktas skarp kritik från hemlandet mot både honom och laget. Förlusten är lagets första i VM sedan finalen 2011 och för första gången i VM-historien lämnar USA mästerskapet utan någon medalj. Efter matchen fick Andonovski svara på frågor om hans framtid som förbundskapten.
– Jag kommer aldrig hit och tänker att jag ska försöka rädda mitt jobb. Jag är alltid fokuserad på att göra mitt jobb så bra som möjligt och förbereda det här laget för dem utmaningar som de ställs inför, säger han.
Efter matchen slog han också fast att det tunga nederlaget var en bra erfarenhet för många av de spelarna som gjorde sina första turneringar.
– Det här laget har en väldigt ljus framtid och jag är glad över att vi gav de den chansen som vi gjorde.

Keira Walsh tillbaka för England
Åtta dagar efter att Englands storstjärna Keira Walsh blev utburen mot Danmark, är hon nu tillbaka i träning, redo för att spela i Englands åttondelsfinal mot Nigeria. Det är dock tveksamt om förbundskapten Sarina Wiegman kommer att starta 26-åringen. Men Barcelona-stjärnan har rest med laget till Brisbane och kommer i åtminstone finnas tillgänglig på Englands bänk.
En stor lättnad för det engelska laget inför utslagsfasen av turneringen.

Plumptre redo att möta England
Den tidigare engelska U-landslagsspelaren Ashleigh Plumptre ser fram emot att möta sina gamla kompisar i England. Efter att ha representerat den U-landslaget på olika nivåer, fick sen aldrig någon plats i det engelska A-landslaget. 2022 valde hon istället att representera Nigerias landslag, då hennes farfar kommer därifrån.
Plumptre, som den gångna säsongen representerade Leicester City, spelade tillsammans med Alessia Russo, Chloe Kelly och Georgia Stanway i det engelska ungdomslandslaget. Imorgon står de på var sin sida när England och Nigeria drabbar samman om en plats i VM:s kvartsfinal.

Kerr tillbaka i full träning
Inför Australiens kvartsfinal mot Danmark, tränade värdlandets storstjärna Sam Kerr för full under lördagen. Det är första gången sedan hon drog på sig en vadskada på träningen innan öppningsmatchen. Dock är det fortsatt tveksamt om hon kommer att starta mott Danmark imorgon. Australiens svenska förbundskapten Tony Gustafsson berättar på presskonferensen inför kvartsfinalen att Kerrs speltid kommer att beslutas mellan honom och lagets medicinska team.
Australien går nu in i åttondelsfinalen efter en imponerande 4-0-vinst mot Kanada i den sista gruppspelsmatchen. Förbundskaptenen ser många nyckelbitar att ta med sig från den matchen.
– Det handlar om att sätta rätt spelare på rätt position med rätt mindset. Att göra det mot Danmark kommer bli en viktig nyckel. Det här är början på slutspelet och det här är inte slutet på någonting utan början på någonting, det är det mindsetet vi ska ha med oss, sa han på presskonferensen.


Måndagens matcher:

09:30: England - Nigeria
12:30 Australien - Danmark

TV: Mästerskapspoddens experter om Australiens chanser i VM

 

Elias Johanson2023-08-06 20:53:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons