Dagens VM: Summering av dag 5

I Dagens VM får ni reda på det senaste inför och efter matcherna i fotbolls-VM.

En dag utan några skrällar, men väl två överkörningar. Dessutom ser Italien ut att bli något riktigt hårt att bita i för vårt eget svenska landslag.

Italien tog tre viktiga poäng
Le Azzurre är Sveriges stora konkurrent i gruppspelet och lite på samma manér tog de en inledande seger med 1-0 i premiärmatchen mot ett Argentina som aldrig tidigare tagit poäng i ett VM. Målskytt blev den rutinerade skyttekungen Christina Girelli som behövde blott fyra minuter på sig att avgöra i den 87:e minuten efter att hon blivit inbytt i den 83:e. Även om resultatet stannade vid en uddamålsseger stod det ändå rätt klart att Italien blir en oerhört tuff motståndare för Sverige när de möts i näst gruppspelsmatch. Det troliga är att just Sverige och Italien gör upp om de gruppsegern.

Tyskland körde över Marocko
Anfallsstjärnan Alexandra Popp gjorde processen kort med sina två mål i den första halvleken, trots ett kämpande Marocko. En halvlek där Tyskland inte riktigt fick upp tempot, men de har en världsstjärna längst fram som såg till att producera de nödvändiga målen. I andra halvlek släppte alla spänningar och Tyskland körde till slut över Marocko med hela 6-0. Ett styrkebesked från det tyska laget som definitivt blir att räkna med när medaljerna ska delas ut. Tufft för Marocko som trots en hyfsad inledning av matchen nu måste försöka slicka såren och komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Hattrick av Borges
Panama vägde alldeles för lätt mot Brasilien i en match där Ary Borges stod för ett hattrick. Det blev helt enekelt en flygande start för Brasilien som i den 75: matchminuten bytte ut Borges mot den 37-årige legendaren Marta som därmed fick göra sin sjätte VM-turnering, där hon också är den främste målskytten genom tiderna med sina 17 mål. Än väntar vi dock på att hon ska bli den första fotbollsspelaren att näta i sex VM.