Dagens VM – summering av dag två

Dagens VM – summering av dag två

I ”Dagens VM-summering” kan du läsa om matcherna som har spelats, rubrikerna från dagen och senaste nytt från mästerskapet.

Svenska notiser
Viktige försvararen Linda Sembrant klev på fredagsmorgonen av lagets träning med någon typ av skadekänning. Vad det rör sig om för skada vill Sveriges ledning inte uttala sig om. 

Vidare är Sveriges anfallsstjärna Fridolina Rolfö ännu inte helt återställd från en knäskada hon dragits med ett tag. Läget inför premiären är oklart men Barcelona-spelaren hoppas att knät ska hålla för spel. Efter VM är det tänkt att problemet ska åtgärdas.

Caroline Seger gör sitt sista mästerskap för Sverige och har tidigare under lägret inte tränat med laget. Nu är 38-åringen tillbaka i lagträning, men hur mycket speltid det blir under mästerskapet återstår att se. Hon har själv uttalat sig om att det är tveksamt om det blir några hela matcher.

Lägeskoll inför premiären med Rytting Kaneryd och Rolfö
 


Blågult tar beslut kring kaptensbindlarna
Efter herrarnas VM i Qatar har FIFA förbjudit den regnbågsfärgade One Love-bindeln. Nu har man i stället tillsammans med olika FN-organ tagit fram åtta olika bindlar som nationerna kan välja mellan. Det svenska landslaget har bestämt sig för att alternera mellan de olika alternativen under turneringen.

VM-feber i Brasilien
Föga överraskande är intresset för det brasilianska landslaget på hemmaplan enormt. Så stort att människor fått tillstånd att komma sent till sina arbeten för att titta på Marta & kompanis matcher som kommer sändas på morgnarna lokal tid.

Sinclair straffsumpare för Kanada
40-årige Christine Sinclair har gjort över 300 landskamper för Kanada. Och i premiären mot Nigeria fick hon chansen att skjuta hem tre poäng till Lönnlöven, men trots sin enorma erfarenhet stod hon för en svag straff som Nigerias målvakt enkelt kunde rädda. Matchen slutade 0-0, en missräkning för Kanada som är tippade att avancera vidare från gruppspelet.

Schweiz tog planenlig seger
En omdiskuterad straffsituation lade grunden för premiärsegern mot Filippinerna. Efter VAR-granskning tog Ramona Bachmann med ett förflutet i Umeå och Rosengård hand om straffen på bästa sätt. 2-0 skulle även komma i den andra halvleken och Schweiz tog därmed en väntad seger mot Ö-landet som gör sitt första VM någonsin. 

Överlägsna Spanien
Spanien hade inga som helst problem att avfärda Costa Rica i sin premiär. La Roja gjorde lite som man ville och skapade hela 46 målchanser under matchen. Trots det så slutade matchen ”bara” 3-0 och noterbart är att Spanien gjorde sina mål inom loppet av sex minuter i den första halvleken.

Dagens resultat: 
Filippinerna-Schweiz 0-2 
Nigeria-Kanada 0-0
Spanien-Costa Rica 3-0

SvenskaFans.com2023-07-21 13:45:00

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons