"Do-or-Die" för Sydafrika i matchen mot Argentina

Inför  matchen mot Argentina är fokus inom media enormt. Det skrivs spaltmetrar, det intervjuas, det skrivs historier om tidigare matcher och TV-kanalerna i Sydafrika sänder tim-vis. 
Vad trevligt.
Problemet är bara det att matchen de talar om är Sydafrika-Argentina i Rugby Championship. En tävling för nationerna i den södra hemisfären och den äger rum i Sydafrika med match mellan nationerna i helgen. Springboks. De heter så. Nationens hjältar i Sydafrika. Jag har varit i landet ett halvdussin gånger, jag kan landet hyfsat och dess olika fotbollslag; men det finns inget som drar folk så mycket som Springboks. Jag flög från London för sexton år sedan. På planet - en B747 Virgin Atlantic. så satt världsmästarna från Springboks på planet. Ståhej när vi landade i JOhannesburg och jag fattade det först då. 
När Banyana Banyana kliver ut mot Argentina imorgon i Dunedin, så är pressen mera balanserad och informationen bristfällig.Förvisso pratar Desiree Ellis om matchen ich att det ör en viktig match. Det är en "do-or-Die" för laget. Vinst - jättechans att gå vidare, oavgjort- mycket svagt, förlust- då är man borta.
Efter matchen mot Sverige som man förlorade i sista minuten så har ändå stämningen i laget varit god. Träningen har funkat, god kvalitet och tempo. Ellis var dock nöjd med laget och när nu Magaia är hel igen så tror man på samma lag som emot Sverige, 

Argentina? 
Förlust mot Italien ger dem samma läge som för Sydafrika. Laget har fortfarande ingen seger i VM genom tiderna. Tio matcher- 8 förluster, 2 oavgjorda. Tränaren German Portanova har fått ihop ett lag som är sammansvetsat och som efter Qatar 2022-vinsten för landet har ökat fokus och intresset för fotbollen. Med stjärnan  Estefanía Banini, som finns i Atlético Madridm och rutinerade målvakten Vanina Correa från Rosario Central, så finns stor talang,  Till det finns unga Martinez,  Florencia Bonsegundo och Aldana Cometti. Kan Argentina kanalisera styrkan så blir Argentina jobbigt att möta. 

"Do-or-Die" för Banyana-Banyana och för Albiceleste. 

TV: Sydafrika chockar Sverige med ledningsmålet
 

Magnus Falk2023-07-27 21:12:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons