Drömmen är över

Sverige förlorade semifinalen mot Spanien.

Sverige ställdes mot Spanien i en dramatisk semifinal. Lagen kände på varandra i början av matchen och spelet gick fram och tillbaka. Efter en kvart så skapade Spanien den första riktiga chansen i matchen. Olga Carmona fick bollen en bit utanför straffområdet och ytterbacken bombade iväg ett skott som gick strax utanför mål. Drygt fem minuter efter det så kom ett inspel in i Sveriges straffområde som blev farligt. Världens bästa målvakt Zecira Musovic fick tag i bollen och lugnade ner situationen. Någon minut senare sköt Olga Carmona bollen högt över mål. 40 minuters spel och landet ifrån Sydeuropa skapade ännu en möjlighet. Aitana Bonmati avlossade skottet långt utanför. Precis innan paus så blixtrade Sverige plötsligt till och Fridolina Rolfö fanns på kanten. Hon sköt ett fint volleyskott som gick till en resultatlös hörna. Spanien hade första halvlek i chanser, men 0-0 stod på resultattavlan.

Blågult hade en bra början på halvleken. Passningarna satt rätt och Sverige vann duellerna. Tio minuter in i halvleken avslutade Stina Blackstenius ett skott som Spaniens målvakt plockade. En minut senare kom Fridolina Rolfö på kanten och drog in ett inlägg som blev till skott. Spanien förändrade lite i laget strax efter det. Salma Paralluelo kom in istället för storstjärnan Alexia Putellas. Inhopparen började söka sig mot mål och nickade bollen över mål efter en stund på planen. Efter 70 minuters spel låg Alba Redondo på marken men på något lustigt sätt så fick hon ändå bollen på mål, men utanför. Tre minuter senare blev hon utbytt mot Eva Maria Navarro. I minut 77 så tackades Stina Blackstenius och Johanna Rytting Kaneryd för dagens insatser och in kom Rebecka Blomqvist och Olivia Schough. Spanien chockade Sverige med att göra 1-0 efter 81 minuter. Försvararna fick inte bort bollen ut ur straffområdet efter ett inlägg och Selma Paralluelo gjorde inget misstag. Direkt efter målet kom Lina Hurtig in istället för Elin Rubensson. Sverige kvitterade när klockan slog 87 minuter spelade. Ett inlägg som Lina Hurtig nickade ner till Rebecka Blomqvist. Det skulle inte hjälpa utan Spanien var bättre och gjorde 2-1 när det var en minut kvar av ordinarie tid. Spanien fick en hörna. Olga Carmona fick bollen utanför straffområdet och gjorde ett drömmål på sitt distansskott. På tilläggstid bytte Spanien ut Mariona Caldetey mot Esther Gonzalez Rodriguez.
Drömmen om VM-guldet är över. Det känns otroligt tungt.
Spanien - Sverige: 2-1 (0-0).
Målskyttar: 1-0 - Selma Paralluelo (81). 1-1 - Rebecka Blomqvist (87). 2-1 - Olga Carmona (89).
Spaniens startelva:
Cata Coll - Ona Batlle, Irene Paredes, Laia Codina, Olga Carmona - Teresa Abelleira, Aitana Bonmati, Alexia Putellas (Salma Paralluelo, 57) - Alba Redondo (Eva Maria Navarro, 73), Mariona Caldetey (Esther Gonzalez Rodriguez, 95), Jennifer Hermoso.
Ersättare:
Misa, Enith Salon, Athenea del Castillo, Rocio Galvez Luna, Irene Guerrero, Ivana, Maria Perez, Claudia Zornoza Sanchez.
Sveriges startelva:
Zecira Musovic - Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson - Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Elin Rubensson (Lina Hurtig, 85) - Johanna Rytting Kaneryd (Olivia Schough, 77), Stina Blackstenius (Rebecka Blomqvist, 77), Fridolina Rolfö.
Ersättare:
Tove Enblom, Jennifer Falk, Hanna Bennison, Sofia Jakobsson, Madelen Janogy, Stina Lennartsson, Anna Sandberg, Caroline Seger, Linda Sembrant.