England till semifinal efter vändning

England utan avstängde nyckelspelaren Lauren James klarade till slut av att besegra Colombia i VM:s sista kvartsfinal. Efter ett överraskande 1-0-underläge kunde The Lionesses till slut vända och vinna matchen med 2-1.

Colombia och England, de två lagen att göra upp om den sista semifinalplatsen. England som inför matchen hade gått igenom turneringen obesegrade, men stött på oväntad patrull mot Nigeria i åttondelsfinalen. Man vann tillslut efter straffar men fick även stjärnan Lauren James utvisad och hon var därmed inte tillgänglig mot Colombia. Ett Colombia som imponerat framförallt defensivt. Man blev det första landet att göra mål Jamaica i åttondelsfinalen. Ett mål som tog de till kvartsfinal.

Det colombianska försvaret fick jobba inledningsvis när England inledningsvis ägde mycket boll. En på förhand väntad matchbild. The Lionesses kom till några halvchanser men inte mer än att Catalina Pérez i Colombia-målet hade kontroll på avsluten. Colombia försökte sticka upp på omställningar men utan att det blev speciellt farligt.

Överraskande ledning
England fortsätter att äga mycket boll men det märks att Lauren James saknas. Ingen engelsk spelare vågar riktigt bryta mönstret mot det kompakta colombianska försvaret. Man kom till mycket inläggslägen men slutprodukten av det resulterade inte i några större farligheter. Englands bästa chans i halvleken kommer när Georgia Stanway lyfter in en boll som hittar fram till en fri Rachel Daly som nickar på rakt på Pérez i mål.
Istället är det Colombia som tar ledningen med några minuter kvar av första halvlek. Atletico Madrid-mittfältaren, Leicy Santos lyfter in en boll som går i en perfekt båge över Mary Earps och in i mål.
Men precis innan halvtidsvilan kvitterar England efter en tilltrasslad situation där Catalina Pérez tappar bollen och Lauren Hem stöter in 1-1 för England.

Försvaret klev fram
Den andra halvleken bjöd på ett böljande spel inledningsvis. Colombia äter sig in lite i matchen och har lite mer boll än i första halvlek. England vaskar fram några fasta situationer dock med resultatlöst utfall.
Men i den 63:e minuten hittar Georgia Stanway igenom det colombianska försvaret med en boll som når Alessia Russo, som behärskat avslutar i den bortre stolpen och gör 2-1 till England.
Minuter senare får Mary Earps sträcka ut rejält på ett distansskott som sånär överlistar den engelska keepern. Men hon lyckas styra ut den till en hörna.
Colombia samlar sig till en slutforcering, men kommer inte mycket närmare. Englands försvar kliver fram och lyckas hålla 2-1 matchen ut.

Las Cafeterias mästerskap tar slut i kvartsfinalen. Ett facit som är landets främsta i VM-sammanhang. Under mästerskapet har man imponerat genom att bl.a ha slagit ut Tyskland i gruppspelet och även vunnit gruppen. Men England blev helt enkelt en för tuff nöt att knäcka. The Lionesses å andra sidan tar sig, utan att imponera avsevärt, till semifinal där värdnationen Australien väntar på onsdag. Där kommer England att fortsatt få klara sig utan Lauren James, som även är avstängd i semifinalen.

TV: Hemp utnyttjar tavlan – kvitterar innan halvtid