Hanna Lundkvist missar VM - Lennartsson blixtinkallas

Hanna Lundkvist missar VM - Lennartsson blixtinkallas

Högerbacken Hanna Lundkvist åkte på en skada i träningsmatchen mot Filippinerna och skadan gör att Hanna Lundkvist missar VM, och Stina Lennartsson blixtinkallas säger fotbollsförbundet i ett pressmeddelande.

Sverige åker till VM med en mindre försvarsspelare än vanligt och utan Hanna Glas. Landslagets enda uttalande högerback missar nu VM i och med den fotledsskada som Hanna ådrog sig i träningsmatchen mot Filippinerna häromdagen. 

Hanna ska enligt uppgifter ha halkat efter att ha slagit ett inlägg, och vänsterfoten vek sig. 

– Vidare undersökningar som vi gjort under kvällen visar tyvärr att Hanna inte kommer kunna delta i VM. Skadans karaktär innebär att vi gör bedömningen att den tid som finns under mästerskapet inte räcker till för att få Hanna tillbaka i spel. Vi lider verkligen med Hanna och kommer stötta henne för att få henne tillbaka till fotbollsplanen så fort som möjligt, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i pressmeddelandet.


Ersättaren
In kommer istället Linköpings Stina Lennartsson som under veckan spelat matcher i U23 och som har lite landslags erfarenhet. En spelare som tydligen var nära att få en VM-plats. 
Om Lennartsson kommer hinna vara spelklar till premiären på söndag är ännu oklart. 

– Stina var väldigt nära att komma med i den här VM-truppen när den togs ut, och givet detta blev beslutet att låta henne flyga hit och ersätta i truppen så fort FIFA godkänt alla praktiska delar, avslutar Gerhardsson i pressmeddelandet.
Stina Lennartsson sätter sig på flyget mot Nya Zeeland ikväll. 
 

 

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-07-18 14:09:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons