Inför Sverige - Argentina

Inför Sverige - Argentina

Det är gruppspelets sista match, Sverige möter Argentina men vi är klara för åttondelsfinal. Den stora frågan nu är, kommer vi etta eller tvåa i gruppen och med vilken elva ställer Sverige upp med?

Gruppsegrare
Sverige vinner, ganska väntat, sin grupp. Det är inte helt klart än men det är teoretiskt omöjligt för Sverige att komma tvåa. Man ska förlora mot Argentina och Italien måste vinna över Sydafrika med 10 plusmål för att knipa förstaplatsen. Vi kan redan nu säga Kaffeskål. Vi är vinnare i gruppen!


Avbytarnas match?
Det pratas om att denna matchen kommer bli avbytarnas match i och med att vi redan är klara för åttondelsfinal. Det är klart att vi ska vinna matchen men spelarna på bänken är inte direkt dåliga, vi har en skyttedrottning och cupvinnare för Södermalm, vi har en mål kanon från Skåne, en tysk blomma som blomstrar och många många fler som håller högsta klass. Kanske dags att låta Schough, Janogy och Blomqvist  få spela och visa att Sverige klarar sig utan Rolfö och Blackstenius i just denna, ganska “oviktiga match” och att få de spelarna redo om det blir skador eller våra äldre spelare blir slitna av allt matchande. 

Men hur ska vi ställa upp?
Målvakt och backlinje ska starta densamma för att få en kontinuitet i laget och för att försvar vinner mästerskap och måste vara sammansvetsat.  
Så här ställde Sverige upp senast: 
4–3–3: Zecira Musovic – Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson – Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Elin Rubensson – Johanna Rytting Kaneryd, Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö. 

Spelare jag vill se spela: 
Janogy, Schough, Bennison, Blomqvist, Seger och Sembrant skulle jag vilja se spela. Sen om man kör en halvlek och byter många spelare eller om man tänker om helt, det kan jag inte heller bestämma mig för. Man vill att det ska bli ett sammansvetsat lag men samtidigt behöver alla speltid. Att peta Rolfö och Blackstenius känns också fel, de behövs i laget. Lennartsson skulle behöva speltid, både för att det är det första mästerskapet och en dålig uppladdning så skulle speltid göra henne gott, framförallt för att det är en backkris och vad händer vid eventuella skador eller avstängningar? 


Sverige var klart bättre än italien
Matchen mot Italien blev för Sveriges del en fröjd. Det blev en övertygande kross, en mittback som stod för två mål och spelare kunde luftas från bänken och sen måla för Sverige. Starten på matchen var dålig och känslan i magen var inte bra, men det är som bortglömt efter krossen, krossen som gav oss en säker plats vidare mot guldet. Ilestedt med två mål och gick upp i skytteligaledning. Blackstenius och Rolfö som är två av världens bästa målgörare och en inhoppande Blomqvist som kunde avsluta med ett mål för svensk del. 

Motståndarna -  Argentina
Argentina ligger sist i gruppen med ett poäng och har spelat oavgjort mot Sydafrika och sen förlust mot Italien. Man kommer in i matchen med allt att vinna och kanske en vilja att gör det svårt mot guldfavoriterna Sverige. Den viljan kan vara nog så kraftfull och kan göra det tufft för Sverige. De har en hel del superspelare, bland annat Madrid-spelaren Banini som är deras offensiva hot på kanten som man får hålla koll på, som kommer göra allt i sin makt för att ge backarna en tuff dag på jobbet. Men vi kan nog vara hyfsat lugna. Vi lär segra och ta en klar gruppseger. 

Förväntningar
Jag förväntar mig tuffa första 25, där Argentina pressar på och kommer gå in i alla dueller och visa vart skåpet ska stå. Men det ska vara en match Sverige ska vinna och kunna överlista. Kan det bli superkross igen? Eller blir det en 2-0 seger? Allt återstår att se men det är ingen ko på isen, ingenting kan stoppa oss! 

Fram med kaffet och en god mackan, avboka jobbmötet, hoppa sovmorgonen och bjud in grannarna till matchhäng!. Sverige spelar!!
MOT GULD!

 

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-08-01 19:29:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons