Inför Zambia - Japan

Inför Zambia - Japan

Jag lyssnade på P1 häromdagen. Ett kortare inslag från Lusaka och om Zamvias ökande satsning på damforbollen. Förvisso har det varit mycket diskussioner kring de sexuella anklagelserna kring Bruce Mbwape nyligen, men det verkar ha hamnat i skuggorna för vad man tror att Copper Queens kan göra i ett VM. Nu när de äntligen har kvalificerat sig. Blickarna på Banda och Kundananji. Zambia bygger något intressant. 
När man nu går in i VM så spelas det i staden Hamilton. På arenan, där det normalt sett spelas rugby, så möter man Japan. 
Japan. Det farliga och intensiva Japan. Fullt av intressanta internationella och rutinerade spelare. En av favoriterna i årets VM. Rankade 11 i världen. 

Att tänka på inför matchen;
Zambia saknar sin ordinarie målvakt Hazel Nali, vilket öppnar upp för Musonda. Många blickar på Kunananji och Banda natyrligtvis, men intressant att se om Mwape har fått ordning på försvarsspelet. Man slog Tyskland med 3-2 inför VM efter en stark offensiv insats och kan bara spelare som Musase.Mweemba och nya målvalten Musonda hålla ihop det, så finns goda chanser. Tyvärr saknas Grace Chanda, som blivit sjuk och missar matchen.

Laget?
Musonda; Belemu, Musase, Mweemba, Tembo; Lubandji, S. Banda, Katongo; Chitundu, Kundananji, B. Banda

Japan
Japan har en rutinerad mittback i Sato Kumagai, som leder laget som kapten. Här finns också de snabba Minami och Miyake. ManCitys Hasegawa är mycket stark bollvinnare på mittfältet och har Liverpools Fuka Nagano vid sin sida. På topp gör oftast Mina Tanaka målen.
Japan har rutin, men är samtidigt inne i en generationsväxling. Det finns spelare som varit utomlands ett tag, men som kanske inte riktigt nått sin fulla potential. Samtidigt har man valt att lämna några av de intressanta spelarna utanför laget. Exempelvis är inte Iwabuchi och Sagasawa med i laget. Vi får se om det spelar någon roll. 
Laget?
Yamashita; Miyake, Kumagai, Minami; Shimizu, Hasegawa, Naomoto, Nagano, Endo; Ueki, Tanaka
 

Magnus Falk2023-07-21 17:33:51
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons