Mästerskapspanelen inför bronsmatchen: Det blir en riktigt nagelbitare!

Mästerskapspanelen inför bronsmatchen: Det blir en riktigt nagelbitare!

Bronsmatchen mellan Australien och Sverige är bara timmar bort. Vi på SvenskaFans har bett dels er, alla läsare, men också våra mästerskapsexperter att tippa utfallet i fredagens match. Kommer den svenska rutinen väga tyngst eller är värdnationen med supportrarna i ryggen favoriter?

Hur slutar matchen mellan Australien och Sverige?

SvenskaFans läsare enligt röstning

  • Australien 41%
  • Sverige 59%

Av de röstande tror majoriteten av läsarna på SvenskaFans.com att Sverige kommer ta hem bronset. 

Elias Johanson – Sverige-redaktionen
Det kommer bli en tuff rysare. Australien som vuxit i takt med turneringen och imponerat stort utan Sam Kerr i startelvan. Sen har vi ju också två svenskar i Tony Gustavsson och Jens Fjellström på den australiensiska bänken. De kan Sverige som en öppen bok vilket oroar. Men jag tror att firma Gerhardsson och Wikman har adderat ett nytt okänt kapitel i den boken. Så hjärtat säger att Sverige vinner med 2-1 och hjärnan har kortslutits till följd av oförutsägbarheten. 

Birgitta Malmborg – Frankrike/Lyon-redaktionen
Australien vinner. Tyvärr. Dom har imponerat på mig och jag tänker att hemmapubliken blir ett stort stöd. Och så Sam Kerr förstås. På sätt och vis så är dom ju lite svenska också? Tränarna och 5-6 som spelar i Sverige. 

Maximilian Damm – Sverige-redaktionen
En riktigt tuff match avslutar Sveriges mästerskap. Medaljmatch mot hemmanationen. Jag tror dock att Sverige vinner med 1-0. Kosovare Asllani avslutar ifrån distans i slutminuterna. Sverige är så värda ett brons och jag hoppas vi har lite energi kvar. Målvakten Zecira Musovic har varit Sveriges bästa spelare under mästerskapet och jag hoppas att hon får hålla nollan.

John Johansson – Italien-redaktionen
Jag tror, tyvärr, att Australien kommer dra det längsta strået. Detta med den enkla förklaringen att det massiva stödet från hemmapubliken kommer bli avgörande när det ska laddas om efter sura semifinalförluster. 

Lovina Stafhammar – Sverige-redaktionen
Jag tror det kommer bli en spännande match där två lag som spelar rolig fotboll kommer att mötas. Jag tror Sverige drar det längsta stråt. Både för att jag tror vi är lite bättre men även för att Australiens back Kennedy missar matchen på grund av skada. Det blir ett jätteavbräck för The Matildas. Sen självklart unnar jag verkligen Australien en medalj, men när man möter Sverige så får vi hoppas att Sverige sopar banan. Men det blir en riktigt nagelbitare!

Magnus Falk - Afrika-redaktionen
Jag tror tyvärr att Australien med en stenhårt drivande Sam Kerr och spelsspelare som Catley och Foord kommer att lyftas av fans och tillfället. Australien har chans att ta en historisk medalj och jag tror deras offensiv kommer att bli tuff för Sverige. Förvisso har Sverige haft en bra offensiv, men jag saknar verkkligen spelare som Blackstenius och Rolfö och att de skall leda laget framåt. Tyvärr, men Australien vinner. 

Per Malmqvist Stolt – Englands-redaktionen
Tony Gustavssons imponerande lagbygge på hemmaplan med chans att ta ett brons som ändå, trots besvikelsen mot England, kommer att ses som en fantastisk bedrift och en saga som kommer att berättas i många år. Ja, det är sannerligen ingen lätt motståndare för ett extremt besviket Sverige vars framfart i turneringen hade en stämpel på sig att nu är det dags för guldet. Nu blev det inte så och hur man än vänder och vrider på det hela så är nog Australiens motivation starkare just nu. Det blir svårt för Sverige.  

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-08-18 15:00:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons