Mästerskapspanelen inför VM-finalen: ”Football's coming home”

Mästerskapspanelen inför VM-finalen: ”Football's coming home”

Finalen i VM 2023 mellan Spanien och England är bara timmar bort. Vi på SvenskaFans har bett dels er, alla läsare, men också våra mästerskapsexperter att tippa utfallet i lördagens final. Kommer de regerande europamästarna fortsätta på segertåget eller är ska Spanien gå hela vägen?

Hur slutar finalen mellan Spanien och England?

SvenskaFans läsare enligt röstning

  • Spanien 38%
  • England 62%
Av de röstande tror majoriteten av läsarna på SvenskaFans.com att England tar hem guldet.

Elias Johanson – Sverige-redaktionen
Svårtippad final mellan två lag som varit bäst när det gällt som mest. England som burits fram av en stark defensiv. De offensiva krafterna har klivit fram på slutet och där finns sparkapital i Lauren James som är tillbaka. Spanien har också vuxit ju längre turneringen gått. En spelartrupp som verkligen vill göra ett statement gentemot förbundet. Har en matchvinnare i Selma Paralluelo som klivit fram i dem två senaste matcherna. Men jag tror det bli en jämn och målsnål final som England vinner med 1-0. 

Birgitta Malmborg – Frankrike/Lyon-redaktionen
England vinner. Dom har en mycket meriterad tränare i Sarina Wiegman, och erfarenhet, vilket alltid framhålls som en mycket viktig faktor. 

Maximilian Damm – Sverige-redaktionen
Jag tror att England vinner med 2-0. Jag tycker att England är världens bästa lag och truppen vann EM förra året och är nog väldigt sugna på en titel i VM också. Spanien är ett bra lag, men har sina brister i bland annat försvarsspelet. 

John Johansson – Italien-redaktionen
Här luktar det förlängning. Kan ju verkligen gå hur som helst men jag tror att "football is coming home" för andra året i rad. England har lite mer erfarenhet av de stora matcherna vilket sällan är en nackdel. Hemp avgör i slutet av förlängningen!

Lovina Stafhammar – Sverige-redaktionen
Jag hoppas på Spanien, både för att de slog ut Sverige och för att det vore riktigt kul. Sen vill man ju inte heller spä på Englands fotbollshybris. I matchen tror jag på England ändå, det är ett odödligt fotbollslag och tror att det kan vi en ganska klar seger nu när Lauren James är tillbaka också!

Per Malmqvist Stolt – Englands-redaktionen
Spanien är luriga. Känns som om de aldrig riktigt nått de höjder de är kapabla till och dessutom går det hela tiden rykten om osämja i truppen. Ändå är de i final. England har undan för undan jobbat sig in i turneringen och bär ett favoritskap på ett sätt som herrarna aldrig lyckats med under historiens gång, bortsett från 1966. Oerhör imponerad av England, som jag tror tar hem detta då moralen är högre och vinnarskallarna starkast.

Magnus Falk- Afrikaredaktionen
1966, 1066 och 1666. Tre årtal som alla britter kan. Dags att lägga till 2023. Jag tycker britterna har övertygat och de har spetskompetens i hela laget. Alessia Russo har klivit fram när så behövs. Laura Hemp och Chloe Kelly likaså. Spanjorerna hade tur mot Sverige skall sägas och även fast de är samspelta, bollskickliga och enormt duktiga på omställning, så tror jag att detta blir en en engelsk lagseger. Maskinen Englasnd kommer igång och Rule Britannia kommer att sjungas på gatorna i den forna kolonin. 

Sofia Almroth – Englands-redaktionen
Jag vill tro och hoppas på att det är England som står som världsmästare på söndag.

Spanien är ett bollskickliga lag, men England besegrade dem i EM och kan göra det igen. Visserligen saknade Spanien några nyckelspelare då, men kollar vi på matchen mot Sverige så tror jag att finalen kommer att bjuda på en liknande matchbild. England är mer fysiska i sitt spel och då Walsh och Bronze spelar med många av spanjorskorna till vardags i Barcelona  och där med känner dem väl borde de kunna stoppa deras offensiv. Även de som spelar i WSL har stött på dem i CL flera gånger. 
Som Chelseasupporter hoppas jag på seger för England.
Första målet vinner, det är min känsla!
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-08-19 14:36:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons