Nigeria klara för åttondelsfinal

Det var "dödens grupp". Australien,Nigeria,Irland och Canada.Efter segern mot Australien hade Super Falcons allt att vinna i matchen mot ett avhängt Irland. De behövde bärga en pinne. Samtidigt hölls ett öga på Australien -Canada.

En kompakt match väntade. Hård kamp på mittfältet och försvaren var inställda på att inte släppa fram Oshoala eller ge McCabe tid att slå inlägg. Man kan säga att det lyckades rätt bra även fast Asisat Oshoala hade ett bra läge i första halvlek. McCabe hade mycket boll men inläggen var sparsmakade.

Andra halvleken var mer fartfylld och Nigeria med Alozie.Kanu och Oshoala snurrade vilt inledningsvis. Kanu träffade ribban och Alozies skott gick strax utanför. Men efter 70 minuter verkade geisten tryta och man lade sig på försvar för att klara 0-0. Irland pressade nu hårt och McCabe slungade missiler in i straffområdet som Nnadozie fick jobba på.
De höll dock undan och Nigeria till åttondel.