Sam Kerr tillbaka när Australien avancerade till kvartsfinal

Efter Foords mål i den första halvleken kunde Australien definitivt avgöra med kvarten kvar i en match som slutade 2-0. Värdnationen vidare och storstjärnan Sam Kerr tillbaka.

Det var ett Danmark som kämpade väl i åttondelsfinalen mot Australien. Pernille Harder såg ut att ha vaknat på rätt sida och bjöds på stora ytor mellan mittfält och backlinje stora delar av matchen. Trots det var det Australien som tog ledningen med 30 minuter spelade.

Efter att Mary Fowler lyckats vända bort sin försvarare på mittplan, under en kontring, hittade hon en djupledslöpande Foord med en perfekt avvägd passning i djupet. Yttermittvältaren hade inga problem att springa ifrån sin försvarare och placera in ledningsmålet mellan benen på Lene Christensen.

I andra halvlek var det ett Danmark som jagade kvitteringen men när Australien genom Hayley Raso tryckte in 2-0 var det tack och godnatt för danskarna. Resultatet stod sig matchen ut för Australien som nu avancerar till kvartsfinal i VM.

Ytterligare glädjeämne var givetvis storstjärnan Sam Kerr som efter tre matchers frånvaro gjorde debut på hemmaplansmästerskapet inför dryga 75 000.