Spelarbetyg efter Sveriges bronstriumf

Australien hade väntat sig en gul grön bronsfest i Brisbane, men istället blev en gul blå sådan. Sverige tystade Suncorp Stadium när man besgrade hemmanationen med 2-0. Kosovare Asllani klev i den andra halvleken fram och satte det avgörande 2-0-målet. Läs mer om hennes och de svenska spelarnas insatser nedan.

Zecira Musovic – 4
Gjorde en bra första halvlek. Fick en del luriga skott att jobba med, men hade bra koll på sina returer. Tog för sig i luften på ett annat sätt idag. Spred ett otroligt lugn och var iskall när hon stod kvar på Polkinghornes jätteläge i andra halvlek.

Nathalie Björn – 2
Smög med en del i offensiven och vann en del boll högt. Utmanades mer defensivt när Raso och Foord bytte kant. När Foord sedan återgick till vänsterkanten vann Björn den kampen.

Amanda Ilestedt – 4
Trygg med bollen när Australien gick högt. Ligger bra och är otroligt följsam som alltid. Otroligt stabil även i andra och ger inte Kerr mycket utrymme alls.

Magdalena Eriksson – 3
Agerar väldigt och tryggt med bollen och har tillsammans med Ilestedt bra koll på Kerr under hela matchen. Spred tillsammans med backlinje och målvakt ett stort när det stormade lite kring det svenska straffområdet i andra halvlek.

Jonna Andersson –2
Började lite skakigt defensivt mot Raso. Behövde hela tiden uppbackning på sin kant och det kändes inte alls tryggt när Australien anföll där. Fick en mer behaglig andra halvlek när Raso utgick och gjorde det stabilt.

Filippa Angeldahl  – 3
Hade ett bra samspel med de andra från 97-kullen på högerkanten. En jätteräddning från Arnold ifrån att göra 2-0. Klev verkligen upp på samma nivå som hon höll mot Japan. Ägde mittfältet idag tillsammans med Rubensson och Asllani.

Elin Rubensson – 4
Titan på mitten. Otroligt trygg med bollen och gjorde även det defensiv jobbet exemplariskt. Vann många dueller mot australiensarna och har när vi summerar mästerskapet gjort Seger-rollen till sin.

Kosovare Asllani (Ut 68) – 4
Låg bakom två jättechanser i första halvlek. Var inblandad i väldigt mycket offensivt och lagkaptenen fick kröna det med ett klassavslut till 2-0. Kaptenens klart bästa match i VM.

Johanna Rytting Kaneryd (Ut 89) – 3
Fick en del boll att jobba med inledningsvis. Tuff kamp mot Catley. Låg bakom mycket offensivt och oroade ständigt det australiensiska försvaret. Klok i sina avvägningar när hon valde mellan att utmana eller hålla i bollen.

Stina Blackstenius (Ut 68) – 3
Fin chans i inledningen av matchen. Aktiv på ett sätt som hon inte har varit i tidigare matcher. Jobbade fram straffen som ledde till 1-0. Skapade många bra lägen och höll i bollen väldigt bra. Stark och kylig i framspelningen till Asllanis 2-0-mål.

Fridolina Rolfö – 2
Ganska osynlig fram tills att hon nickade i ribban på Asllanis inlägg. Slog in straffen som uppstod i samma situation. Inblandad i en del farliga omställningar för Sverige, men fick ofta bollen för sent eller inte alls. Tog ett starkt jobb i det defensiva på bägge planhalvor.

Avbytare:

Rebecka Blomqvist (In 68) – 2
Kom in och oroade det australiensiska försvaret med farliga löpningar utan att få bollen. Bra defensivt arbete högt upp i planen.

Lina Hurtig (In 68) – 2
Gjorde det lite svårt för sig när hon hade bollen. Trygg punkt i uppspelen, vann allt i luften, även i det egna straffområdet.