Spelarbetyg efter Sveriges tunga semifinalförlust

20 år sedan sist och tyvärr för svensk del får man vänta ännu längre på en VM-final. Spanien slog Blågult efter händelserika slutminuter där Sverige kvitterade till 1-1 innan Spanien snabbt replikerade genom att göra 2-1 i den 90:e matchminuten. Fridolina Rolfö mötte av sina lagkamrater från Barcelona och var ett orosmoment för det spanska försvaret. Se samtliga svenska spelarbetyg från semifinalen nedan.

Zecira Musovic – 2
Gjorde generellt sett en stabil insats. Tog i mångt och mycket det hon skulle. Hade svårt att följa bollbanan på första när en offside-stående spanjorska skymde henne. Möjligt något felplacerad på Spaniens andra mål, men det är ändå svårt att lasta henne helt och hållet för det.

Nathalie Björn – 2
Hade svårt att hänga med Caldentay på sin högerkant. Lite upp och ner i passningsspelet. Låg dock bakom Sveriges bästa chans i den första halvleken. Fick jobba hårt mot Hermoso i den andra, när spanjorskan hittade yttor bakom Björn. Knappt godkänd.

Amanda Ilestedt – 3
Gav inte Jenni Hermoso mycket utrymme alls i den första halvleken. Bar upp försvaret väldigt stabilt. Gjorde det bra även när Paralluelo kom in men hann inte fram för att täcka hennes skott vid målet.

Magdalena Eriksson – 3
Väldigt följsam och placeringssäker i den första halvleken. Fina uppspel mot Rolfö. Fick jobba hårdare när Paralluelo kom in. Andra målet var helt omöjligt att försvarar sig emot.

Jonna Andersson – 1
Gick en tung kamp mot Redondo på sin vänsterkant och gjorde det okej. Hade dock problem i spelvändningarna och lämnade mycket ytor. Fick bara slå en högerhörna under matchen, men den skapade farlighter. Fick inte bort bollen vid Spaniens 1-0-mål.

Filippa Angeldahl  – 2
Tar lite för lång tid med bollen och tvingas ofta börja om anfallen. Gör dock en bra defensiv insats mot ett bollskickliga Spanien.

Elin Rubensson (Ut 87) – 4
Gör det solida jobbet som hon gjort på mittfältet under hela turneringen. Trygg med bollen och vinner också en del frisparkar som ger lite andrum. Fortsätter på samma även i andra och är återigen an av Sveriges bästa spelare. Går ut mot Lina Hurtig när Sverige jagade kvittering.

Kosovare Asllani  – 3
Försökte sätta fart på bollen när Sverige hade den, tyvärr drogs tempot ofta ner när hon passade bollen vidare. Sov på Spaniens andra mål och kom inte upp i press på Carmona som ohotat kunde avsluta och göra 2-1.

Johanna Rytting Kaneryd  (Ut 77) – 3
Fic jobba mycket defensivt idag när Spanien ägde mycket boll och gjorde det bra. Vann en del boll och skapade några farliga lägen. Farligast i andra halvlek när hon slog ett perfekt inlägg till Blackstenius som inte fick pannan på bollen.

Stina Blackstenius (Ut 77)  – 2
Fick slita hårt mot det spanska mittförsvaret men gjorde det starkt och lyckades hålla bollen bra. Lite för långsam i beslutsfattningen. Hade ett fint läge på Rytting Kaneryds inlägg i andra halvlek men missade bollen.

Fridolina Rolfö – 4
Slet hårt, framförallt defensivt och vann mycket boll på sin kant. Hade första halvlekens bästa möjlighet men fick inte riktigt ren träff på bollen. Slog inlägget som ledde fram till Sveriges 1-1-mål och stod för en av sina bättre matcher i VM.

Avbytare:

Rebecka Blomqvist (In 77) – 2
Kom in med energi och dundrade in kvitteringen på Hurtigs fina nick. Wolfsburg-anfallarens tredje mål i årets VM.

Olivia Schoug (In 77) – 1
Tappade bort Hermoso som fick måtta inläget som ledde fram till första målet. Känns lite ivrig och ostrukturerad under sitt inhopp.

Lina Hurtig (In 87) – 2
Knappt varit inne en minut innan hon ligger bakom Sveriges kvittering. Försöker även stånga ett 2-2 mål men lyckas inte.

TV: Blomqvist sätter dit kvitteringen: "Vilken känsla"