Spelarbetyg i Sverige efter 2-0 mot Argentina – vidare till åttondel mot USA

En svag första halvlek där Sverige hade svårt att hitta rätt i samarbetet och bryta igenom ett lågt stående Argentina. Men i andra halvlek höjde man sig för att till sist vinna med 2-0 efter mål av Rubensson och Blomqvist. En riktig stark mästerskapsdebut för vänsterbacken Anna Sandberg samt ett inhopp från Rubensson som resulterar i matchens lirare. Se samtliga spelarbetyg nedan.

Jennifer Falk – 3

Har absolut inget att göra i första halvlek. I andra halvlek står hon för en kvalificerad räddning när hon kommer ut och gör sig stor på Argentinas enda farliga läge. Bra med fötterna när hon får möjlighet.

Stina Lennartsson – 1
Kommer aldrig riktigt in i matchen. Tajmingen och samspelet med Ilestedt och Jakobsson är svagt och skapar osäkerhet. Gör inga egentliga misstag men bidrar inte framåt heller. Fortsätter andra halvlek som den första slutade och har svårt att komma rätt in med passningar och tajming matchen igenom.

Amanda Ilestedt (ut 62) – 2
Stabil även om varken hon eller Magdalena sätts på prov i första halvlek. Det lilla anfallsspel som Argentina hotar med lyckas hon avvärja tillsammans med mittbackskollegan.

Magdalena Eriksson – 2
Läs Amandas kommentar.

Anna Sandberg – 3,5
Kommer in i sin tredje match i landslaget någonsin och tar för sig. Samspelet med Schough är fint och Anna vågar kliva både upp och inåt i banan. Spelar med det mod Gerhardsson vill ha av sina spelare. Mer försvarsspel i andra halvlek vilket hon klarar med bravur, lägger inga fingrar emellan och fortsätter bidra framåt. Får öva på inläggsspelet som lämnar att önska dock.

Hanna Bennison – 2
Relativt anonym insats av Hanna som på förhand kändes som en spelare aktuell för förstaelvan. Misslyckas med flera aktioner även om hon hittar rätt ett par gånger mot slutet av första halvlek. Andra halvlek fortsätter i samma anda även om hon är med i uppbyggnaden till Sveriges 1-0.

Caroline Seger (ut 45) – 2
Lugn halvlek för lagkapten Seger. Lugn i spelet med boll men inga stordåd från mittfältaren i första halvlek. Utbytt i halvtid.

Madelen Janogy (ut 93) – 3,5
Inleder matchen med ett par svaga bolltapp. Efter det är det genom Madde Sverige anfaller de få gånger man lyckas. En av få spelare som bryter mönster och vågar slå de svåra passningarna som ska bryta linjerna. Utmanar och spelar med ett flyt som ingen annan i Sverige gör. För svag i det fysiska spelet vilket leder till onödiga bolltapp, men Maddes utmanande finurlighet hjälper mer än stjälper, definitivt.

Sofia Jakobsson (ut 76) – 2,5
Likt sin kollega på vänsterkanten är det en relativt svag första halvlek från Sofia. Samarbetet med Stina hackar och Sofia kommer inte till sin rätt mot ett lågt stående Argentina. Defensivt hjälper hon till formidabelt flera gånger om. Svårt att få in bollen i straffområdet, fram till minut 66. Sveriges första lyckade inlägg kommer från Sofia och då kommer också målet. Millimeterprecision i högerdojan.

Rebecka Blomqvist – 3
Bidrar med intensitet och frenesi utan att få ut särskillt mycket. Svag bolleverans till anfallaren även om Rebecka inte lyckats med sina egna aktioner heller. När bollen väl kommer in efter dryga timmen gör anfallaren inga misstag och kan möta Jakobssons perfekta inlägg till 1-0. Löser även straffen som leder till 2-0 när hon faller i straffområdet.

Olivia Schough (ut 62) – 2
Anonym initialt men växer in i halvleken. Samarbetet med Anna fungerar bra även om kraven måste vara högre på Sveriges offensiva spelare. Svårt att skapa några farliga lägen och lyckas inte få in bollen i straffområdet. Bättre i andra halvlek där hon lyckas skapa ett par ”nästan-lägen”

Avbytare

Elin Rubensson (46) – 4
Kommer in för Seger och visar att det är hon som bör starta framöver. Löpvillig i båda riktningar och tar stort ansvar offensivt som defensivt. Slår den öppnande passningen genom Argentinas lagdelar som leder fram till 1-0. Får även kröna sitt inhopp med att själv dunka in 2-0 från straffpunkten. Lysande inhopp för Rubensson som är en av de bästa på planen och sätter inte en fot fel