Stjärnorna - Del 2

Stjärnorna - Del 2

Imorgon går Nigeria, Kanada, Filippinerna, Schweiz, Spanien och Costa Rica in i VM. Vem är egentligen den största stjärnan i respektive lag?

Grupp B:
Nigeria:

Asisat Oshoala (FC Barcelona).
- Spelar i ett av världens bästa klubblag. Är magisk där. På 89 matcher har det blivit hela 83 mål. Tidigare varit i både England och Kina. Jag tror att hon kan ta Nigeria vidare till slutspel.

Kanada:
Desiree Scott (Kansas City Current).

- Ett defensivt ankare på mittfältet. Springer, springer och springer. Har aldrig testat sina vingar i Europa. Har gjort 185 landskamper. Hur många mål? Noll. Faktum är att hon bara har gjort ett mål i hela sin karriär. 35-åringen har ett stort samhällsengagemang och har varit förbundskapten för Kanadas hemlösa.

Grupp A:
Filippinerna:

Sarina Bolden (Western Sydney Wanderers).
- Anfallaren har gjort 22 mål på 36 landskamper. Har haft en spännande karriär med spel i Sandvikens IF, Xinbei Hangyuan (Taiwan), San Francisco Nighthawks (USA) och Chifure AS Elfen Saitama (Japan). Spelar just nu i hemmanation Australiens liga. Är uppväxt i USA.

Schweiz:
Alisha Lehmann (Aston Villa).

- Har haft en liten tung säsong bakom sig. Är inte den där målskytten, men kämpar på ständigt. Har en giftig fot. Kan få sitt stora genombrott i VM om Schweiz går bra. Över 13 miljoner människor följer henne på Instagram.

Grupp C:
Spanien:
Alexia Putellas (FC Barcelona).

- Världens bästa fotbollsspelare var nära att missa VM på grund av ett bråk med förbundskaptenen. Hon ändrade sig i sista stund och det tackar vi verkligen för. Är exemplarisk som mittfältare. Krigar, är snabb och slår aldrig en passning fel.

Costa Rica:
Melissa Herrera (Bordeaux).

- Den enda i Costa Ricas trupp som spelar i vår världsdel. Är stjärna i ett annars svagt landslag. Spelade redan i VM 2015 och gjorde då mål mot Sydkorea.

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2023-07-20 18:00:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons