Stjärnorna - Del 3

Stjärnorna - Del 3

Imorgon går USA, Vietnam, Zambia, Japan, England, Haiti, Danmark och Kina in i VM. Vem är egentligen den största stjärnan i respektive lag?

Grupp E:
USA:
Megan Rapinoe (OL Reign).

- Världens bästa damspelare genom tiderna, eller? Har vunnit allting som går. Kommer avsluta sin karriär efter VM och vill avsluta på bästa sätt. Drivs av rättvisa. Har en landskamp ifrån 200. Har skrivit en självbiografi.

Vietnam:
Huýnh Nhu (Länk FC Vilaverdense).

- Den enda spelaren i Vietnams landslag som spelat i något annat land. Anfallaren spelar i Portugal, och är en stjärna i både klubblaget och landslaget. Är lite som när Filippo Inzaghi var som bäst. Gör nästan alltid fula mål.

Grupp C:
Zambia:
Barbra Banda (Shanghai Shengli).

- Har ett helt sjukt målfacit i landslaget. Har gjort tio landskamper och gjort 22 mål. Cashar in pengarna i Kina. Har tidigare varit en av Zambias bästa boxare.

Japan:
Saki Kumagai (AS Roma).

- Så viktig för både Romas och Japans spel. Det känns ibland som att hon vet vart bollarna ska komma i färväg. En av världens bästa försvarare enligt mig. Debuterade i landslaget redan som 18-åring.

Grupp D:
England:
Lucy Bronze (FC Barcelona).

- Har spelat i storlag som Lyon och Manchester City tidigare. Gör aldrig en dålig match. Är så stabil på sin ytterkant. Gör hon ett bra VM så kommer det att gå bra för England. Hennes hund har dessutom ett väldigt sött Instagram-konto.

Haiti:
Roselord Borgella (Dijon FCO).

- Haiti har ingen superstjärna i sitt lag, men Borgella är en stark och viktig spelare för Haiti. Gör Haiti ens mål i turneringen så kommer det vara Borgella som gör det. Har gjort 18 mål på 21 landskamper. Är inte helt ordinarie i sitt klubblag, men gnuggar på fint.

Danmark:
Sanne Troelsgaard (Reading).

- Är kanske inte det självklara valet av nyckelspelare i Danmark, men är ett viktigt ankare. En bra truppspelare helt enkelt. Löper på bra över hela banan. Har tidigare varit duktig i Rosengård. Hennes kontrakt går ut i juni med Reading, Rosengård kan kanske locka henne till Sverige igen?

Kina:
Wang Shanshan (Tianjin Shengde).

- Lagkaptenen jämförs ibland med Ruud Gullit i spelstilen. Kan spela över hela planen och verkar verkligen älska att spela för sitt land. Lagom ful i duellerna.

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2023-07-21 18:00:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons