Stjärnorna - Del 4

Stjärnorna - Del 4

Imorgon går Sverige, Sydafrika, Nederländerna, Portugal, Frankrike och Jamaica in i VM. Vem är egentligen den största stjärnan i respektive lag?

Grupp G:
Sverige:
Kosovare Asllani (AC Milan).

- Jag älskar se ”Kosse” spela fotboll. Har blivit lite äldre och mognare, och det syns. Tar för sig väldigt mycket mer. Dribblar sig förbi motståndarna ofta. Älskar verkligen varenda minut hon gör i den svenska landslagsdräkten. Är också en viktig faktor för att damfotbollen ska få en högre status i Sverige.

Sydafrika:
Noko Matlou (Eibar).

- 37 år gammal försvarare. Spelade tidigare i karriären högre upp i planen. Har ständigt varit en av Afrikas bästa spelare sedan hon kom upp i A-lagsverksamheten. Kallas ”Beep-Beep”. Tränade med manliga fotbollsspelare hela sin ungdom.

Grupp E:
Nederländerna:
Shenda Sptise (Ajax).

- Har gjort hela 216 landskamper för det orangea landslaget. Har blivit lite till åren och är inte helt ordinarie i landslaget längre, men är en trygg punkt att ha i truppen. Tog sitt land till final i förra VM:et.

Portugal:
Carole Costa (Benfica).

- Den 33-åriga försvararen är en av dem första förbundskaptenen skriver upp i sin laguppställning. Har spelat i landslaget i 13 år och verkar vara som ett gott vin, blir bara bättre och bättre med åren. Carole kan också prata tyska.

Grupp F:
Frankrike:
Wendie Renard (Lyon).

- Det var svårt att ta ut en stjärna i Frankrike, då dem har otroligt många bra spelare. Valde tills slut Renard då hon alltid har varit med känns det som. Har spelat i Lyon sedan 2006. Försvararen ville först inte spela VM på grund av bråk med tränaren Corinne Diacre, hon ångrade sig och det ska fransmännen vara glada för.

Jamaica:
Khadija Shaw (Manchester City).

- Hon kan vara så himla bra i vissa matcher. Är manisk framför mål och gör mål på precis allting. Vill alltid framåt i planen. Gjorde sin debut för U17-landslaget när hon var 14 (!) år gammal.

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2023-07-22 18:00:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons