Sydafrika- laget, betyget och omdömen

Sydafrika- laget, betyget och omdömen

Det var tårar naturligtvis. 
Sydafrika åkte ut mot Nederländerna efter att ha stått emot fantastiskt bra, skakat de orangea laget fantastiskt mycket, men åkte ut efter rätt klara 2-0, Men Banyana Banyana lämnar VM med eftertryck och det händer saker i kontinentens södra del. Sydafrika har inte bara rugby och kricket, de har ett fantastiskt damlag i fotboll också. 
Desiree Ellis har fått ihop ett spelande och attackernade lag och möjligen får hon kritik för att hon spekat Kayleen Swart istället för Dlamini i sista matchen, men Swart har tagit det mesta i luften, så jag kan inte se det hända. 
Men jag lägger ett förstorigsglas över laget och hittar lite saker att notera. 

Världsklass
Nja, så bra var nog ingen

Hög internationell klass

Thembi Kgatlana
Klockren inställning och full fart av denna korta snabba spelare. Hon väde ut och in på försvararna, gick i djupet konstant, gjorde mål och visade världen att det fanns fantastiskt mycket forboll i en ganska liten sydafrikansk kropp,

Hilda Magaia
KOmpisen till Kgatlana slog igenom i AFCON och jisses vad hon visade upp sg i VM. Hon rörde sig över stora ytor, gick i djupetm visade god teknik, målfarlighet och hittade rätt i VM. En stor framgång för Hildah Magaia. 

Att också nämnas

Linda Mothlalo
Jag undrarom Djurgårdens IF ångrar sig när de ser denna spelare. Passningssäker som få. Levererade enkelt och konstant. Höll ihop Sydafrikas mittfält på ett riktigt bra sätt. Löpningar, bollvinster och så enkla passningar, 

Bongeka Gamede
Grym inställning på denna 23-åring. Hon släppte ingen, markerade ut dem och var väldigt jobbig att möta.,

Lebohang Ramalepe
En annan back som skall nämnas. Stark , snabb och väldigt spelskicklig. Fyra bra matcher.

NU stänger jag Sydafrika för detta VM. 

Magnus Falk2023-08-11 23:02:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons