Ingen press på Malmö Redhawks

Ingen press på Malmö Redhawks

Sist, sämst och utdömda på förhand. Såväl supportrarna som laget. Domedagsprofeterna har bestämt sig och är överens och verkar enade i sin uppfattning om både supportrarna och laget, vilket skulle kunna skapa negativ vibe om man var känslig för sådant. De goda nyheterna är att det faktiskt ska spelas om det, också, innan det är klart och innan dess vet inte inte vilka som är sämst, på isen och på läktaren.

Det är inte utan en viss tillfredsställelse som man bänkar sig inför SHL-säsongen 23/24, trots utgångsläget. Ingen press, borde det stå som broderat slutspelstygmärke på Malmökillarnas tröjor, fast för grundserien då. Det finns absolut ingenting att leva upp till och inte mycket i fråga om förväntningar. Varenda tyckare och tippare har tippat oss sist och sämst. Varenda liten obetydlig podd (Är inte marknaden mättad? Finns det någon som inte har en podd, numera?) har med en rätt oskön bakåtlutad torrhet avfärdat oss som sämst, mest baserat på att vi var sämst förra året och sen är det inte mer med det. Själva tankeförmågan och analysen bakom är nog inte mer genomarbetad än så och vem kan väl begära något annat, i dessa tider. Content ska prånglas ut och det ska gå undan. Vem har tid med nyanserade resonemang och fördjupade analyser då? Cut them some slack.

Det måste vara skönt att som spelare omgärdas av detta slags monotona brus, under förhandssnacket. Skulle vi förlora alla matcher och inte göra ett enda mål, skulle ingen bry sig, eftersom det ju var det alla sa skulle hända. Allt annat än sist och sämst igen är ju en jätteöverraskning och lika med succé.

Pressen ökar däremot på de andra lagen. De förväntas vinna mot förhandsjumbon och det kan skapa viss oro i vissa utföranden. Det finns absolut noll press på Malmö. Allt annat än storstryk kväll efter kväll är ju sensationellt och helt oväntat.
Lägg därtill att vi också har ”SHL:s sämsta fans”, enligt opinionsbildare, så har vi en perfekt storm av elände som klar identitet, redan innan det har börjat. Så ingen press på publiken heller. Ni kan gott stanna hemma och ta in TV-sändningarna istället i bekvämlighet och lugn och ro. Vi är ändå sämst. Ingen idé att tillbringa de där timmarna i bil och tåg mitt i vintern, de sena vardagskvällarna på isiga vägar till Linköping och Växjö kan vi hoppa över. Vi är också sämst, precis som ni i laget.

Bullshit.

Men fine. Låt oss då ta i hand på det och förenas i det som egentligen alltid utmärkt vårt lags existens: alla hatar oss och alla tycker vi är piss och vi är vana vid det sedan gammalt, så vi skiter i det snacket, stöttar och tror på våra hjärtans lag, hårdare än någonsin och kör på oavsett alla jävla tyckare, poddare, twittrare och tippare, så får vi se vem som är sämst när allt är klart.

Ut i mörkret och smäll rådjur med bilen på väg till SAAB Arena, precis som vanligt, hetsa till Växjö och kom fram i sista sekunden med stresspåslag i tinningen efter jobbkonferensen på en torsdag, precis som vanligt. Fortsätt ägna hela lördagen åt att trotsa SJ:s ständigt pågående kampanj att hålla folk i Småland långt borta ifrån Skåne, med vansinniga priser och hundratals byten. Fortsätt åk hem i mörkret efter en förlust och kom hem alldeles för sent och fortsätt var lika trött och nedstämd dagen efter. Fortsätt sucka djupt på jobbet när folk vill prata hockey och fortsätt med allt som ni alltid har gjort, hur illa det än skrivs och hur mycket massproducerad skit som fortsätter pumpas ut där alla i all evighet upprepar hur dåliga vi är och hur dåliga laget är och hur dåligt allt är, alltid. 

Vi har inte ens spelar en omgång ännu, men livet på botten är ändå redan toppen.

Så, kära experter förenade i masspyskos, tack för tipsen. Vi fattar att ni inte tror på varken fansen eller laget. Det spelar ingen roll, vi vet vilka vi är och vi tror på oss själva.

Alla andra kan, som det så vackert brukar uttryckas, dra åt helvete.

 

Karim Elzebda2023-09-13 09:04:00
Author

Fler artiklar om Malmö

"Ingenting" Talar för Malmö nu