Storstjärnan är tillbaka! Inför Sverige-Norge

Storstjärnan är tillbaka! Inför Sverige-Norge

Det har blivit dags för Sveriges näst sista gruppspelsmatch. Man tar emot grannlandet Norge i en match där Sverige slåss om en gruppseger medan Norge slåss för att hålla sig kvar i A-VM. Sveriges storstjärna William Nylander är tillbaka i VM-sammanhang och det ska bli intressant och se han spela sin första match i detta VM mot ett Norge som anses vara ett av de lättare motståndaren i detta VM.


Betydelsen av matchen
Denna matchen är såklart en viktig match för Sverige i jakten på en gruppseger. Sverige behöver vinna sina två avslutande gruppspelsmatchen för att kunna ha en chans att vinna gruppen och därmed få ett lättare motstånd i kvartsfinalen. För Norges del så är en kvartsfinalbiljett väldigt långt ifrån, men inte helt över än. Norge behöver vinna mot Sverige för att ens ha en chans att nå en kvartsfinal. Men för Norges del handlar denna matchen mest om att hålla nere resultatet och försöka göra allt man kan för att försöka ta poäng mot Sverige, vilket skulle vara en stor skräll såklart och viktigt för att säkra en plats i A-VM. 

Sverigekollen
Sveriges storstjärna William Nylander tackade häromdagen till mångas förvåning ja till att komma och spela VM. Ett beslut som kan vara skillnaden på medalj eller ingenting alls. Sverige har haft ett trubbigt lag framförallt på forwardssidan, man har inte haft en offensiv spets och ingen stjärna som ska leda detta svenska laget offensivt. Man har istället haft ett mer kollektivt lag där alla ska bidra så mycket som möjligt. Men nu blir det ändringar på det när William Nylander ansluter till detta svenska lag. Mycket av Sveriges powerplay och offensiva spel kommer såklart att kretsa kring Nylander. Det ska därför bli intressant och viktigt för Nylander att han får en bra start på detta VM genom att göra mål och några poäng så att han känner att han har kommit in på ett bra sätt. Det kommer att ge bra effekter inför de kommande matcherna och en formstark Nylander är en av världens bästa ishockeyspelare så därför skulle det vara bra för Sverige att han får göra mål och poäng mot Norge. 

Motståndarkollen
Norge har ett väldigt stjärnsnålt lag och man har ingen kedja som sticker ut och ska leda laget. Man har ingen så kallad leading line utan det är ett lag som ska göra det tillsammans. Det finns däremot en spelare som sticker ut i Norge och det är centern Mathias Trettenes som har öst in poäng i Schweiziska andraligan och som har sett bra ut under detta VM. Det är en spelare som Sverige måste hålla koll på. Utöver honom så är det  kedjan med Frölundaforwarden Mats Rosseli Olsen tillsammans med bröderna Olimb som har varit den bästa kedjan i Norge. 


Så här kommer Sverige troligtvis att ställa upp:
Nylander-Wallmark-Bemström
Asplund-Kellman-Grundström
Nordström-Peterson-Klingberg
Lang-Åman-Friberg
Bengtsson

Dahlin-Larsson
Ekman Larsson- Gustafsson
Tömmernes-Pettersson
Lindholm

Ullmark-Hellberg

Melker Wahlströmmelker_12022-05-22 02:49:05
Author

Fler artiklar om VM 2022