Atalanta–Empoli 1–2: Förlustfria sviten bruten

Atalanta–Empoli 1–2: Förlustfria sviten bruten

Empoli lyckades hålla undan ända till slutet och sno åt sig segern i Bergamo. Det var första gången på tre och en halv månader – 18 matcher – som Atalanta tvingades kliva av planen utan att få med sig några poäng.

Att sviten skulle sluta såhär var förstås extra snöpligt. Atalanta var det klart bättre laget matchen igenom men ställde till det för sig själva genom två slarviga försvarsingripanden i den första halvleken. Sett till målchanserna som skapades framåt borde detta inte varit något problem att reparera, men en kombination av oskärpa och oskicklighet gjorde att vi inte fick se mer än tre mål idag.

Kvarten in i matchen kom det första efter att Atalanta-försvaret försökt sig på en offsidefälla. Försöket föll inte alls ut som det skulle, och georgiern Mchedlidze kunde stöta in bollen i nät. Ytterligare en kvart senare var det dags igen när Sampdoria-lånet och U21-landslagsmannen Roberto Soriano blev löjligt ren inne i straffområdet.

I halvtid gick Colantuono ner på en trebackslinje bestående av Peluso, Manfredini och Capelli, samtidigt som han bytte in Doni och Barreto på mittfältet. Omdispositionen gav önskad effekt då gästerna trycktes tillbaka ordentligt, men bollen ville helt enkelt inte in. Rättare sagt – inte förrän inhopparen Nardini efter fem minuter på planen rev ner Ceravolo, med straff och rött kort som följd. Doni förvaltade såklart elvameterssparken, men roligare än så blev inte eftermiddagen.

Trots ytterligare en utvisning lyckades de nio Empoli-spelarna freda sitt mål och därigenom ta viktiga poäng i jakten på en playoff-plats. Som extra salt i såren är det ordinarie mittlåset avstängt till nästa match (Crotone borta) då Capelli och Manfredini drog på sig varsin varning.

Glädjande var dock att både Varese (som gjorde ett självmål på stopptid) och Novara kryssade, så poängglappet ner till dem är alltjämt tvåsiffrigt.

Siena fortsätter att ånga på och tog idag sin femte raka seger vilket innebär att de nu tar över serieledningen. Ska onekligen bli spännande att se hur de klarar konstgräset i Novara i näst-nästa omgång.

ATALANTA–EMPOLI 1–2
16' Mchedlidze
29' Soriano
75' Doni (str.)

ATALANTA: Consigli; Raimondi, Capelli, Manfredini, Peluso; Ferreira Pinto, Carmona, Padoin, Bonaventura; Ceravolo, Ruopolo.
A disp.: Frezzolini, Barreto, Bjelanovic, Troest, Doni, Ferri, Delvecchio.

EMPOLI: Pelagotti; Vinci, Mori, Stovini, Gorzegno; Moro, Valdifiori, Soriano; Forestieri, Mchedlidze, Saponara.
A disp.: Handanovic, Lazzari, Coralli, Signorelli, Nardini, Marzoratti, Tonelli.

Malte Back2011-04-16 18:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta