Atalanta–Grosseto 2–0: Atalanta leder Serie B!

...åtminstone om man ska tro atalanta.it, den officiella hemsidan, som stolt basunerar ut nyheten om serieledning. I själva verket har Novara fördel av inbördes möte efter segern i oktober, och dessutom en klart bättre målskillnad. Poängen för de bägge lagen är dock densamma – 42.

Colantuono valde att fortsätta på 4-4-2-spåret genom att mönstra följande elva mot Grosseto:

Consigli; Bellini, Capelli, Troest, Peluso; Padoin, Barreto, Carmona, Bonaventura; Tiribocchi, Ceravolo.

Tidigt i höstas hade dessa spelare med all sannolikhet bildat ett 4-3-1-2 med Bonaventura som trequartista, men igår fick han alltså ta hand om vänsterkanten, medan Padoin fick spela till höger. Tendensen går mot att det är 4-4-2 som Colantuono förlitar sig på, något som verkar passa truppen bra.

Innan avspark hölls en välförtjänt tyst minut för Enzo Bearzot, och så fort domaren blåst i pipan var det blåsvart för hela slanten. Bonaventura började piggt och fick två bra chanser tidigt i matchen. Den första missade han grovt, men på ett långt inlägg från Padoin kunde han sedan, helt omarkerad, behärskat nicka in ledningsmålet: 1–0 till Atalanta efter 15 minuter.

Tiribocchi såg även han hungrig ut, men saknade den rätta skärpan framför målet. Några minuter in på den andra halvleken lyckades han dock punktera matchen då han med pannan styrde in Barretos frispark. 2–0 innebar hans sjunde för säsongen och ensam ledning i den interna skytteligan, men han borde gjort minst ett mål till i den här matchen.

Trots flertalet vassa målchanser för hemmalaget slutade matchen alltså 2–0, något som tränare Colantuono var märkbart besviken över. När Pinto några minuter från full tid sumpade en kontring där han och Ceravolo kom två mot en från mittplan, och Basha kort därefter missade ett öppet läge, sprang han och gormade längst sidlinjen innan han avslutade charaden med att hårt dunka näven i båsets tak.

Riktigt så kräsen är inte undertecknad, som ger samtliga spelare ett positivt betyg. Såsom Grosseto uppträdde igår hade allt annat än seger varit oacceptabelt, men jag väljer att se det som att Atalanta helt enkelt gjorde en bra match och inte bjöd motståndet på några chanser att visa sig från sin bästa sida.
 

Atalanta–Grosseto 2–0
Bonaventura 16'
Tiribocchi 51'

Highlights återfinns i vanlig ordning på hemsidan: http://www.atalanta.it/atalanta/multimedia.do?dispatch=highlights

Malte Back2011-01-11 20:02:00
Author

Fler artiklar om Atalanta