Lagbanner

Atalantas vintervärvningar

Nedan följer en genomgång av Atalantas nyförvärv i jakten på nytt kontrakt.

Sergio Volpi
36-årig mittfältare som närmast kommer från Reggina i Serie B. Bland de som följt Serie A är han kanske mest känd för sin tid i Sampdoria, där han spelade i sex säsonger. I ett desperat försök att rädda nytt kontrakt har Atalanta skrivit kontrakt för resten av säsongen för mittfältaren som även hunnit med två landskamper för Italien.

Nicola Amoruso
Anfallare som under sina glansdagar satt på bänken i Juventus. Har de senaste säsongerna flackat omkring i mindre klubbar som Modena, Messina, Reggina med flera. Säsongen 2006/2007 utgjorde han ett vasst anfallsvapen tillsammans med Rolando Bianchi och var en vital del till att man räddade Serie A-kontraktet. Närmast kommer Amoruso från Parma, i en affär som tog floppen Acquafresca till Genoa som i sin tur släppte Hernán Crespo tillbaka till Parma. Bland meriterna kan nämnas att han var med i det italienska lag som tog guld i U-21-EM 1996.

Javier Chevantón
Utpräglad kontringsspelare som spenderat de senaste säsongerna på bänken i Sevilla. Under sin karriär har han gjort sig känd för sina vassa frisparkar. Slog igenom i Lecce, där han fortfarande innehar rekordet för antal mål på en säsong, 19. De senaste säsongerna har han dock haft stora skadeproblem och hoppas nu slå sig in i Uruguays VM-trupp genom regelbunden speltid i Atalanta.

Paolo Zanetti
Rutinerad mittfältare som kommer att spela resten av säsongen på lån från Torino. De senaste säsongerna har han spelat i Empoli, Ascoli och Torino.

Daniele Capelli
Talangfull mittback som inte riktigt fick chansen under sin tidigare sejour i klubben. Inför säsongen lånades han ut till Serie B-klubben Reggina men kallades tillbaka av Atalanta för att bidra till nytt kontrakt i Serie A.

Carl Bengtssonbengtssoncarl72@gmail.com2010-02-21 10:58:37
Author

Fler artiklar om Atalanta