Lagbanner
Atalanta-Chievo 0-1
Ytterligare en vidrig söndag

Atalanta-Chievo 0-1

I det viktiga hemmamötet mot Chievo lyckas Atalanta ställa till det ytterligare för sig. 0-1 efter en insats präglad av mycket vilja men tyvärr helt utan kompetens.

Atalantas tränare Bortolo Mutti ställer upp en fyrbackslinje bestående av Garics, Talamonti, Bianco och Peluso framför Consigli i mål. Ferreira Pinto, Padoin, Guarente och Valdes formerar mittfält och Doni släpar bakom Amoruso på topp.

Matchen inleds tämligen nervöst från Atalantas sida. Garics spelar bra och följer ofta med upp i anfallen men i övrigt är det sterilt framåt. Valdes, Pinto och Doni känns inte i form. Guarente missar ett gyllene läge och allt känns som vanligt. Det vill säga skakigt.

Och mycket riktigt, i 44:e matchminuten lyckas den gamla räven Pellissier göra något som först ser ut som ett konstmål men sen visar sig vara ett fulmål som via ett olyckligt Garicsben tar sig in bakom Consigli. 0-1 till de flygande åsnorna.

I halvlek byter Mutti ut Ferreira Pinto mot Tiribocchi och Atalanta inleder den andra halvleken på ett helt annat sätt en man avslutade den första. Man spelar aggressivt och Doni kommer till ett par farliga avslut. Domaren Brighi gör däremot sitt till för att Atalanta inte ska kunna komma in i matchen. Onödiga avblåsningar och en bisarr utebliven andra varning på Pinzi bidrar till att det blir irriterat på planen och den initiala blåsvarta pressen klingar av.

Garics träffar i och för sig stolpen i 63:e minuten men Atalanta känns trögt. Mutti försöker att ändra på matchbilden och byter in Chevanton och tar ut en för dagen mycket anonym Amoruso. Di Carlo tar ungefär samtidigt ut Luciano och stoppar in Bentivoglio. Rigoni undgår även han en solklar andra varning. Bianco är en katastrof i försvaret. Peluso ungefär lika dålig men eftersom vi måste framåt tvingas Mutti stå ut med dem och gör istället ytterligare ett offensivt byte och stoppar in Volpi mot Padoin. Men läget känns alltmer mörkt.

För herregud, vad är det egentligen för lag vi har på planen?!? Chevanton, Peluso, Volpi och Bianco är inte direkt fantastiska fyran.

I 77:e minuten blir ändå Rigoni till slut utvisad efter att ha överfallit Volpi. En smal strimma sol bryter igenom det kompakta mörkret. Atalanta vaknar till något och Tiribocchi kommer till avslut ensam typ en meter framför Sorrentino men väljer att skjuta bollen mitt i Chievokeeperns famn. Två minuter senare lyckas Chevanton med mer eller mindre samma konststycke,det vill säga misslyckas med att lägga dit bollen i närapå öppet mål.

Tiden rinner iväg och med tiden Atalantas hopp om att ta poäng. Brighi lägger dessutom skandalöst bara till tre minuter. Matchen slutar 0-1 och just nu känns det som att vi vid den här tiden nästa år spelar Serie B fotboll. 

Matchfakta:

ATALANTA (4-4-1-1):
Consigli; Grics, Talamonti, Bianco, Peluso; Ferreira Pinto, Padoin, Guarente, Valdes, Doni; Amoruso.
På bänken: Coppola, Capelli, Zanetti, Volpi, Ceravolo, Chavanton, Tiribocchi.
Tränare: Mutti.

CHIEVO (4-3-1-2):
Sorrentino, Frey, Morero, Yepes, Mantovani; Luciano, Rigoni, Marcolini; Pinzi, Pellissier, De Paula.
På bänken: Squizzi, Jokic, Mandelli, Ariatti, Bogdani, Granoche.
Tränare: Di Carlo.

"Domare": Brighi.

Atalantaredaktionen2010-02-21 17:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta